АКТУАЛЬНО

Представник з України взяв участь в семінарі про енцикліку «Laudato si» у Кенії

Понеділок, 26 вересня 2016, 15:35
З 17 по 24 вересня в столиці Кенії, Найробі, проводилася зустріч виконавчого комітету міжнародної католицької мирянської організації «Unum omnes». У рамках заходу відбувся семінар на тему «Милосердя Боже для всього створіння», який був присвячений енцикліці Папи Франциска «Laudato si». Розгляд документа відбувався також в контексті проголошеного Папою Року Божого милосердя.

У зустрічі в Найробі взяли участь представники з Гани, Нігерії, Ірландії, Франції, Австрії, Литви, України та всіх єпархії Римо-Католицької Церкви в Кенії. Україну на зустрічі представляв Анатолій Бабинський, головний редактор журналу «Паріярхат» та співробітник Інституту релігії і суспільства УКУ, який з 2015 року є віце-президентом «Unum omnes». Цю зустріч виконавчого комітету Unum omnes було вирішено провести в Африці, оскільки минулого року вперше в історії організації її очолив представник цього континенту – Едді Праг з Гани.

У рамках семінару було виголошено низку доповідей на теми папської булли «Misericordiae Vultus» та Енцикліки «Laudato si», а також про історію і сьогодення Католицької Церкви в Кенії. Після доповідей відбулися дискусії та обговорення цих документів у групах. Учасники відвідали єпархіальні центри в Нгонгу, Накуру, центр організації Лярш-Ковчег єпархії Н’ягуруру, а також Національний парк Накуру.

«Цей семінар, окрім добрих доповідей і дискусій, став своєрідними реколекціями для кожного учасника в контексті двох папських документів, – розповідає Анатолій Бабинський. - У своєму короткому виступі про енцикліку «Laudato si» я говорив про християнську аскезу, яка може оздоровити сучасну економіку. Споживацький попит - це своєрідне мастило сучасної економічної системи, і його необхідно постійно стимулювати, але проблема в тому, що така система продукує величезну кількість відходів, як матеріальних, так і у вигляді людських ресурсів. Я розповів учасникам про випадок із Грибовицьким сміттєзвалищем, де рятувальники загинули під купою сміття. Це сумний і промовистий символ споживацької культури нашого часу».

Довідка: «Unum omnes» - це міжнародна мирянська організація, яка була заснована 1948 року з метою об'єднання національних католицьких чоловічих рухів, що ставлять за мету популяризацію та впровадження в щодення життя вчення Католицької Церкви з особливим наголосом на соціальну доктрину Церкви. «Unum omnes» сприяє налагодженню контактів між місцевими організаціями-членами у справі євангелізації, сприяє заснуванню нових католицьких чоловічих організацій та підтримує стосунки з іншими католицькими міжнародними структурами.

«Unum omnes» належить до 122 офіційно визнаних міжнародних мирянських організацій Дикастерією у справах мирян сім’ї і життя. Від України дійсним членом “Unum omnes є Фонд св. Володимира (м. Львів).

Повідомив Анатолій Бабинський

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next