АКТУАЛЬНО

Представники Апостольського екзархату в Італії зустрілися з директором Юридичного відділу Римського вікаріату

Середа, 14 липня 2021, 11:55
13 липня 2021 року, за дорученням владики Діонісія Ляховича, апостольського екзарха для українців-католиків візантійського обряду в Італії, о. д-р Теодосій Р. Грень, ЧСВВ, протосинкел екзархату, та о. д-р Анібал Р. Соутус, судовий вікарій, здійснили робочу зустріч з о. Ренато Тарантеллі Баккарі, директором Юридичного відділу Римського вікаріату та іншими спеціалістами цього ж відділу.

У ході зустрічі було обговорено низку важливих для Апостольського екзархату питань, зокрема стосовно канонічного утворення територіальних і персональних парафій екзархату на території Риму, визнання юридичних осіб екзархату цивільними органами влади тощо. 

Ця зустріч стала важливим позитивним кроком на шляху розвитку Апостольського екзархату в Італії. Представники Римського вікаріату запевнили у своїй готовності співпрацювати із Юридичним відділом екзархату та надати необхідну допомогу у вирішенні нових юридичною-канонічних питань, які постають перед обома церковними структурами Вселенської Церкви.

Інформаційний відділ Апостольського екзархату

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next