АКТУАЛЬНО

Представники єпархії Святого Йосафата в Пармі (США) взяли участь у міжнародній католицькій конференції щодо управління ресурсами

Четвер, 29 жовтня 2015, 10:53
Католики з усіх кутків Сполучених Штатів Америки, Канади, Мексики та поза їхніх меж зібралися разом 22-25 жовтня 2015 р. у готелі «Хаят Рідженсі» в Чикаго, штат Іллінойс, щоб узяти участь у щорічній конференції щодо управління ресурсами, організованій Міжнародною католицькою радою управління ресурсами (МКРУР).

На конференції Українську Греко-Католицьку Церкву представляли пан Джон Kурі, керівник Відділу управління ресурсами єпархії Святого Йосафата в Пармі, та о. Любомир Жибак, парох церкви Пресвятої Трійці м. Янгстаун та церкви Святої Анни м. Остинтаун (штат Огайо).

Темою цьогорічної конференції було «Управління ресурсами стопами Папи Франциска». Конференція розпочалася молитвою, далі було пленарне засідання, головним доповідачем якої був владика Вільям (Скилстед), єпископ-емерит римсько-католицької дієцезії Спокена (штат Вашингтон), та колишній Голова Конференції католицьких єпископів Сполучених Штатів (ККЄСШ).

Учасники Конференції мали нагоду досвідчити католицьке бачення християнського управління ресурсами як способу життя у світлі понтифікату Папи Франциска. У ході конференції сотні єпископів, священиків, дияконів, керівників єпархіальних відділів управління ресурсами та розвитку, парафіяльних лідерів, професійних фірм, католицьких асоціацій та релігійних згромаджень з усього світу мали можливість зібратися разом та взяти участь у Святих Літургіях, жвавих презентаціях, семінарах та головних доповідях. Актуальні теми представлені експертними та досвідченними доповідачами наповнили комплексну програму конференції. Експерти поділилися практичним досвідом та інформацією, які виявилися успішними. Щорічні преміальні доповіді, «мережеві» обіди, активні прийоми та спеціалізовані виставки також доповнили цю чудову та цінну подію.

Урочисту та надихаючу Святу Літургію 23 жовтня під головуванням владики Дональда (Генчона), Єпископа-помічника римсько-католицької архидієцезії Детройта, співслужило багато священиків і дияконів.

Конференція завершилася гала-прийомом нагород, вечерею та заключним пленарним засіданням, головним доповідачем якої була Ангела Перес Баракійо Грей – католицький педагог, Міс Америка 2001 року та автор мемуару на основі віри: «Дивовижна перемога, дивовижний програш: щасливе життя Міс Америки, навіть після».

Наступна конференція запланована на 2-5 жовтня 2016 року в Новому Орлеані, штат Луїзіана (США).

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами МКРУР

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next