АКТУАЛЬНО

Представники «Карітасу» з Чернівців поділилися досвідом зі своїми колегами з Коломиї

Понеділок, 25 травня 2020, 12:45
Із заснуванням у вересні 2017 року Чернівецької єпархії на Буковині почав активно діяти і благодійний фонд «Карітас», що є видимим знаком любові Церкви до дітей Божих.

«Карітас» – це те, що перемінює жорстокий світ і є інструментом у руках Божих, але потрібно бути самим запаленим вогнем любові Духа Святого, щоби могти цю любов передати потребуючому», – переконані у новоствореній організації.

Прагнучи перейняти досвід роботи в «Божих проєктах любові», «Карітас-Чернівці» відвідав «Карітас-Коломия», який уже діє впродовж вісімнадцяти років. «Чесно кажучи, це вражає: праця з дітьми з обмеженими можливостями, дитячий садочок, католицька школа, нічліжка для бездомних, адаптація та навчання праці для людей з вадами, фандрейзинг – це те, що можливо було побачити за один день. А найголовніше – як Господь веде тих, хто готовий йти за Ним!» – діляться враженнями чернівчани.

За час відвідин «Карітасу-Коломиї» для гостей були проведені семінари з бухгалтерської справи,  діяльності проєктного відділу, юридично-адміністративного, фінансово-благодійного  та  відділу роботи з дітьми з обмеженими можливостями.

Буковинці вдячні за відкритість директору Коломийського Карітасу о. Сергію Триф'яку.

Надалі вони планують пройти подібні навчання ще у двох Карітасах – Івано-Франківська та Дрогобича. А поки що просять про допомогу в Духа Святого,  щоб і в Чернівцях втілити щонайменше декілька напрямків такого служіння любов’ю.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next