АКТУАЛЬНО

Представники Київської архиєпархії взяли участь у першому модулі для підвищення рівня соціальної відповідальності

П'ятниця, 09 лютого 2018, 11:08
Представники Київської архиєпархії 5-8 лютого 2018 року у Брюховичах, що неподалік Львова, вивчали етапи підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі в житті громад на місцевому рівні.

Нагадаємо, що це навчання відбулося у рамках «Студій живої парафії» за реалізації Львівської освітньої фундації в рамках програми Карітасу України. У такий спосіб у протопресвітерствах Київської архиєпархії розвивають і втілюють стратегію Соціального служіння УГКЦ. У цьому курсі взяли участь представники з різних регіонів України. Під час навчання вони вивчали проблемами та потенціали громад, навчалися правильно адмініструвати, працювати з волонтерами та визначати цільові групи.

Зазначимо також, що цей курс складається з трьох модулів, з яких наступні будуть проведені в березні та квітні поточного року. Під час першого модуля, зокрема, вивчали волонтерський менеджмент та основи створення волонтерських програм. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив о. Андрій Боднарук, учасник курсу: “Про волонтерський рух сьогодні говорять чимало позитивів. Добре знаємо, що волонтери зробили великий внесок у розвиток нашої держави.  Майдан, війна, АТО, допомога вимушено переселеним особам.... Список довгий.... Правда така, що волонтер - це шляхетна людина, яка готова творити добро”.

Окрім цього, учасники курсу вивчали проблеми та потенціал громади, навчалися правильно адмініструвати,  працювати з волонтерами та визначати цільові групи. У рамках навчання учасники також набиралися практичного досвіду, відвідуючи вже розвинуті соціальні осередки. Відтак вони побували неподалік Дрогобича у соціальних центрах «Наша хата» для бездомних людей і «Назарет», де відбувається реабілітація від алкогольної, наркотичної та азартної залежності. Окрім цього, у Дрогобичі вони відвідали християнське кафе «Витанія», яке провадить Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Останнім пунктом денного виїзду стала парафія Блаженного Миколая Чарнецького в місті Золочів, при якій успішно розвивається парафіяльний «Карітас-Золочів». Як розповідають учасники, цікаво було дізнатися, що при парафії є благодійний ресторан, соляна кімната і  соціальний басейн. А ще в парафії виробляють декоративні свічки і печуть хліб.

Останній день (як і кожен) студій розпочали Божественною Літургією, після якої навчалися представляти свої ідеї та втілювати соціальні проекти. Завершили перший чотириденний модуль пам’ятним спільним фото. “Радісні обличчя на цьому фото говорять про те, що ми дуже вдячні організаторам: Львівській освітній фундації та Карітасу України за ці яскраві дні нашого життя. Ми навчилися не тільки ефективно вивчати ідеї чи їх утілювати. Ми здружилися та навчилися обмінюватися ДОБРОМ!” - написали на Фейсбук-сторінці "Соціальне служіння Київської архиєпархії".

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next