АКТУАЛЬНО

Представники Київської архиєпархії УГКЦ взяли участь у V Загальнонаціональній конвенції Братства чоловіків-католиків «Лицарі Колумба» в Польщі

Вівторок, 28 квітня 2015, 14:38
“Сім’я, яка живе в повноті” – під таким девізом відбулася зустріч представників Братства чоловіків-католиків «Лицарі Колумба» в Польщі, яка проходила 24-25 квітня 2015 року в м. Лодзь.

На запрошення Великого Лицаря Польщі – Анджея Анасяка, в з’їзді взяли участь представники Лицарів Колумба в Україні, а зокрема Лицарі Київської архиєпархії – Великий Лицар першої в Україні ради  п. Богдан Ковалів, капелан першої ради о. Володимир Мальчин та протоієрей Тарас Валах – парох Собору Вишгородської Богородиці, де нещодавно була створена наймолодша в Україні рада «Лицарів Колумба». В конвенції також брали участь дружини представників Братства. Від римо-католиків Україну представили Великий Лицар львівської ради – п. Юрій Малецький та настоятель Львівської Архикатедри Львова - о. прелат Ян Нікель.

Робочі засідання були присвяченні підсумкам діяльності Лицарів за останні роки. «Лицарі Колумба» розпочали свою діяльність в Польщі 9 років тому і сьогодні ця організація налічує близько 4000 членів. Так, у минулому році на благодійні цілі польські брати-лицарі пожертвувала 620.000 злотих і посвятили  83.000 годин для соціальної роботи, завдяки чому змогла не тільки духовно, але і фізично та фінансово підтримати багатьох потребуючих.
На з’їзді були визначенні основні напрямки діяльності Лицарів на найближчі роки: розвиток організації мирян-чоловіків і їх сімей навколо справ милосердя; активна допомога тим, хто підтримує нужденних; добрий приклад для молодого покоління. Основне з завдань на найближчий рік - це приготування до Всесвітнього Дня Молоді в Кракові.
У Конвенції взяли участь Делегати з 76 Місцевих Рад, капелани, подружжя делегатів, представники Найвищої ради зі Сполучених Штатів, представники Лицарів з України та Литви. Також був Присутній Почесний Корпус Лицарів Патріотичного Ступеня.

“Лицарі Колумба” є найбільшою в світі католицькою мирянською організацією, що налічує понад 1,8 млн членів, головно в Сполучених Штатах, а також в Канаді, на Філіппінах і в багатьох країнах Латинської Америки, а останні 1.5 року ця організація активно розвиваються і в Україні.

Прес-служба Київської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next