АКТУАЛЬНО

Представники Київської архиєпархії взяли участь у міжнародній акції «Запалімо свічку пам’яті!»

Понеділок, 03 вересня 2018, 13:08
1 вересня 2018 року, у Києві, у Національному музеї «Меморіал жертв Голодомору» розпочалося проведення міжнародної акції до 85-х роковин Голодомору «Запалімо свічку пам’яті!» – за 85 днів до Дня пам’яті жертв Голодомору – 24 листопада 2018 року.

Першу акцію в столиці України присвячено пам’яті дітей, яких вбив злочинний сталінський режим страшною зброєю – голодом. Учасники акції зачитали імена 85 померлих від Голодомору дітей зі списку мільйонів та вшанували пам'ять загиблих, запаливши свічку. Також відбулася Панахида за померлими і відкриття виставки «Вкрадене дитинство: діти у роки Голодомору 1932-1933 рр.». 

В акції взяли участь диякон Сергій Касянчук, директор Представництва Світового конгресу українців в Україні, та семінаристи Трьохсвятительської духовної семінарії на чолі з ректором прот. Петром Жуком та префектом о. Інокентієм Волошином.

До присутніх звернувся Державний секретар МЗС України Андрій Заяць, який також повідомив, що протягом 85 днів закордонними дипломатичними установами України спільно з організаціями закордонних українців в іноземних державах на п’яти континентах буде проведено низку заходів у рамках акції. Українці всього світу і громадяни інших держав об’єднаються у вшануванні пам’яті про один з найбільших злочинів в історії людства ХХ століття.

На завершення акції було відслужено Панахиду, під час якої було запалено свічі пам’яті за жертвами тих страшних подій. Також кожному учаснику роздали троянду, яка була покладена до пам’ятника жертв тих лихих років.

Завершиться акція в Києві 24 листопада 2018 року, у День пам’яті жертв Голодомору.

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next