АКТУАЛЬНО

Представники Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» узяли участь у міжнародній конференції «До економіки задля спільного блага»

Середа, 11 березня 2015, 14:18
Від 6 по 8 березня 2015 року в Лоппіано (Італія) відбулася міжнародна конференція «До економіки задля спільного блага». Захід залучив сотні представників малого, середнього та великого бізнесу, фахівців і науковців у ділянці економіки, презентантантів різних християнських спільнот і асоціацій, церковних інституцій із 14 країн Європи.

Окремою групою учасників була представлена і Україна, серед яких голова та заступник голови Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» о. д-р Михайло Мельник та о. Олег Лука відповідно.

Триденні зустрічі включали тематичні складові: «Знаки часу», «Ділення досвідом та ідеями: разом до європейської економіки та суспільства», «Знаки надії». У програмі заходу відбулось кілька круглих столів, ділення досвідом, презентації із подальшим обговоренням тем щодо причин економічної кризи та ролі християнських спільнот у поступі та вирішенні даної проблеми, щодо харизматичної економіки.

Розгляд економічних проблем і викликів зосереджувався у світлі християнського суспільного вчення. Так, зокрема було зазначено у підсумку одного із круглих столів на тему культури ділення з ближнім про те, що «людина» є головним центром, необхідним складником усіх суспільних процесів, адже не існує абстрактної економіки, не пов’язаної з людиною та її сумлінням.

Цінність людської особи, про яку особливо знаходимо у християнстві, зосереджується у внутрішньому світі людини, а тому звернення уваги на цей аспект є необхідним та важливим. Серед іншого, було неодноразово підкреслено про «терапевтичний підхід» у економічній діяльності. Мова йшла про те, що людські зусилля повинні бути звернені не лише на усунення виявлених патологій, але й на підтримку та покращення сучасного стану. Цей постійний процес уважного спостереження, сумлінної праці, братерських стосунків і духовного вдосконалення повинен складати та доповнювати фахову працю людей у ділянці економіки, в якій належне місце мають особиста та спільна формація-виховання, харизми і прагнення спільного блага. В цьому сприяють по-особливому християнські цінності.

Також під час роботи Конференції було представлено діяльність Соціальної академії «Caritas in Veritate», освітньо-виховного проекту з громадянського та суспільно-політичного виховання Комісії УГКЦ «Справедливість і мир».

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next