АКТУАЛЬНО

Представники освіти і Церкви обговори питання співпраці та діалогу

Вівторок, 22 травня 2018, 10:48
21 травня 2018 року Українська Греко-Католицька Церква спільно з Державним вищим навчальним закладом «Університет банківської справи» провели круглий стіл на тему «Церква та освіта – співпраця і діалог». Окрім студентів і викладачів з міста Києва за допомогою сучасних технологій до дискусії долучилися також студенти Харкова, Львова та Черкас.

На початку зустрічі до учасників соціального баркемпу звернулися ректор Університету банківської справи, доктор економічних наук Анжела Кузнєцова та голова Вченої ради університету, професор Тамара Смовженко, які представили свої думки щодо ролі Церкви в суспільстві та її впливу на освіту і виховання майбутніх поколінь українців.

Після цього слово взяв капелан академічного душпастирства університету протоієрей Петро Жук, який, представивши сучасну концепцію співпраці Церкви з вищими освітніми закладами, заохотив учасників круглого столу до активної дискусії про роль Церкви у світі.

Студентів, зокрема, цікавила конкретна співпраця Церкви і академічних закладів у вихованні молодих осіб, соціальній праці та екологічній відповідальності за навколишній світ. Особливо аудиторія цікавилася питаннями про єдину помісну Церкву в Україні, про значення автокефалії та зв’язок Церкви та політиків в Україні.

Наголошуючи на небезпеці інструменталізації Церкви, доповідачі пригадали нещодавнє звернення Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ щодо виборчого процесу в Україні, в якому основними небезпеками були названі популізм, збайдужіння та радикалізація суспільства.

На завершення зустрічі всі учасники круглого столу висловили бажання продовжувати діалог під час наступних зустрічей.

Комісія з міжконфесійних та міжрелігійних відносин
ecumenism.com.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next