АКТУАЛЬНО

Представники Ради Церков зустрілися з першим заступником Голови Верховної Ради України

П'ятниця, 12 березня 2021, 13:00
Представники Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій обговорили з першим заступником Голови Верховної Ради України Русланом Стефанчуком актуальні питання трансформації України як європейської демократичної держави.

Про це повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради України з посиланням на секретаріат першого заступника Голови Верховної Ради України.

У зустрічі взяли участь: Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви, архиєпископ Євстратій Зоря, речник Київської митрополії Православної Церкви України, єпископ Михайло Паночко, президент Всеукраїнського Союзу Церков християн віри євангельської, отець Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ, а також Михайло Харій, представник Національного форуму «Трансформація України» як ініціативи громадянського суспільства.

«Однією з головних тем обговорення під час зустрічі була необхідність відновити спілкування громадянського суспільства з чинною владою, щоб суспільний запит, який формує народ, потрапляв до вух Верховної Ради, і щоб влада разом з суспільством спільно відповідали на актуальні виклики, які існують в державі», – зазначає о. Олекса Петрів.

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій, за його словами, є представницею великої частини громадянського суспільства.

Під час зустрічі також була відзначена участь міжфракційного депутатського об’єднання «Трансформація України» в просуванні необхідних законодавчих ініціатив.

З метою досягнення суспільного консенсусу щодо пріоритетів подальшої демократичної трансформації України учасники зустрічі домовилися про організацію та проведення низки національних обговорень із питань розвитку держави.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next