АКТУАЛЬНО

Представники РКЦ в Україні, УПЦ (МП) та УПЦ КП привітали Синод Єпископів УГКЦ з початком роботи

Понеділок, 03 вересня 2018, 21:17
Українська Греко-Католицька Церква активно розвивається та ефективно працює для добра вірян. Ба більше, вона старається це робити постійно, особливо в період війни на Сході. На цьому наголосили у своєму вітальному слові гості Синоду Єпископів УГКЦ: Архиєпископ Мечислав Мокшицький, Львівський римо-католицький митрополит, владика Філарет (Кучеров), Архиєпископ Львівський і Галицький УПЦ (МП), і владика Димитрій (Рудюк), Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП. Вони висловили щирі привітання владикам нашої Церкви з початком щорічного Синоду УГКЦ та побажали плідної роботи протягом засідань.

«Ми зустрілися тут, аби розважити способи та шляхи сприяння і поширення Благої вісті в сучасному світі; щоб задуматися над тим, як пастирям і сіячам діяти та працювати на Божій ниві так, щоб зерна Божого Слова якнайясніше потрапляли і приносили плід в серцях людей. Ми зібралися тут, аби замислитися також над тим, як зробити Слово Боже доступнішим і зрозумілішим, як, урешті, заохочувати наших вірних до черпання з цієї глибокої криниці Божої мудрості. На початку цієї важливої зустрічі бажаю вам постійної і сталої допомоги від Святого Духа істини та благодаті», — зазначив Архиєпископ Мечислав Мокшицький. Він також побажав, щоб «цей священний Синод приніс щедрі духовні плоди в житті всіх вірних УГКЦ та нашого суспільства».

До вітального слова приєднався владика Філарет (Кучеров), Архиєпископ Львівський і Галицький УПЦ (МП). «Між нашими Церквами, можливо, немає плідних стосунків, але я знаю, що в деяких єпархіях владики нашої Церкви добре спілкуються з ієрархами і священнослужителями Української Греко-Католицької Церкви. Виходячи з цього, є гарні задуми і напрацювання для свідчення місії Церкви. Добрі людські стосунки між владиками і священиками можуть стати прикладом міжконфесійного порозуміння в регіонах», — сказав владика Філарет.

Він висловив думку, що багато чого змінилося в стосунках УГКЦ та УПЦ за часи незалежності України. «За ці роки Церкви сформувалися як основні інститути довіри серед людей. Церкви змінилися протягом часу, коли на Сході України відбувається війна і ми переживаємо серйозну, велику біду для українського народу. Нам цю довіру потрібно зберегти і примножити», – підкреслив Архиєпископ Львівський і Галицький УПЦ (МП) та побажав продуктивної роботи.

Окрім цього, ще одним почесним гостем став владика Димитрій (Рудюк), Митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП, який глибоко переконаний у тому, що УГКЦ намагається відповідати вимогам і потребам часу.

«Церква дуже вміло в епоху постмодернізму намагається не тільки впроваджувати Слово Боже, але і захищати себе. Тому постмодерна епоха, яку ми знаємо, покликана в класичному суспільстві все поділити і разом із тим зробити так, що істини як такої немає. І Церква в цьому процесі виробила свої стандарти праці з вірними. У цьому випадку УГКЦ крокує в ногу з часом, відчуває надзвичайно добре його дух», — вважає владика Димитрій (Рудюк). А згодом додав: «Ваша праця і праця УГКЦ покликана, щоби розпочати це релігійне провадження, зокрема в українському суспільстві».

Як ми вже повідомляли, у Львові-Брюховичі у понеділок, 3 вересня 2018 року, розпочав своє перше робоче засідання Синод Єпископів УГКЦ під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава. У роботі Синоду беруть участь 42 єпископи УГКЦ з України і світу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next