АКТУАЛЬНО

Представники Тернопільсько-Зборівської архиєпархії здійснили робочу поїздку до Словаччини

Понеділок, 05 серпня 2019, 17:09
4 серпня 2019 року адміністратор Марійського духовного центру «Зарваниця» о. Ігор Засійбіда та легат архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василя Семенюка о. Роман Дутчак здійснили особливу робочу поїздку до Словаччини, де взяли участь у святкуванні 610-ї річниці першої письмової згадки про с. Хоньковце Кошицького краю.

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці, настоятелем якого є о. Йосиф Фабішек, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія. Очолив Богослужіння правлячий єпископ Кошицької єпархії владика Мілан Хаутур. Йому співслужили  священники Кошицької єпархії, а також о. Ігор Засійбіда й о. Роман Дутчак, які представляли делегацію Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

По завершенні Літургії о. Роман від імені архиєпископа і митрополита Василя щиро привітав владику Мілана. Відтак о. Ігор подякував владиці за благословення та сприяння його вірним у відвідуванні відпустового центру в Зарваниці. Також отець подякував священникам Йосипові Фабішеку, Любославові Тотгу, Міхалові Крайняку, які з вірними вже бували в Марійському духовному центрі, та запросив і надалі приїжджати в Україну. Опісля відбулося освячення каплиці.

Особливою подією святкування стало підписання меморандуму – домовленості про співпрацю між громадами с. Хоньковци та Золотникіською ОТГ. Офіційну силу цього документа, який гарантує здійснення корисної й ефективної співпраці в різних сферах діяльності, особливо релігійного туризму, підписами засвідчили очільники громад п. Данило Бугай та п. Радослав Гвождяк. Окрім цього, до складу делегації, яка представляла українську громаду, входила заступниця сільського голови з гуманітарних питань Ольга Кузьменюк.

Варто зазначити, що тісна співпраця між громадами виникла завдяки неодноразовим паломницьким візитам вірних Кошицької єпархії  до Марійського духовного центру «Зарваниця».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next