АКТУАЛЬНО

Представники Церков дискутували про вплив релігії на розвиток суспільства

Понеділок, 19 травня 2014, 12:20
На запрошення організаторів 18 травня голова Комісії УГКЦ сприяння єдності християн о. Ігор Шабан разом із представниками традиційних для України релігій і християнських конфесій узяв участь у Міжнародній конференції «Мислити з Україною» («Ukraine: Thinking Together»).

Обговорення проводилися українською, російською, німецькою, французькою, польською й англійською мовами і були організовані за ініціативи Міжнародного товариства інтелектуалів. Усі гості прибули до Києва, щоб зустрітися зі своїми українськими колегами та переосмислити деякі критичні питання нашого часу з огляду на нещодавній український досвід.

Цікавою була дискусія про вплив Церков на розвиток тоталітаризму і про те, як християнські спільноти можуть протидіяти цьому явищу. Ключовим доповідачем з цієї тематики був Адам Міхнік (польський громадський діяч, дисидент, один із ідейних натхненників «Солідарності», за версією Financial Times, один із 20 найвпливовіших журналістів світу).

Участь у конференції взяв також проректор Українського католицького університету Мирослав Маринович, який під час панельної дискусії «Чи права роблять нас людьми» особливу увагу звернув на ціннісну основу революції гідності.

Конференція «Мислити з Україною» триватиме до 19 травня 2014 року. Захід зібрав видатних письменників, філософів, дослідників та митців із різних країн для участі в серії громадських дискусій з українськими колегами про значення українського плюралізму для майбутнього Європи, Росії, а також світу.

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next