АКТУАЛЬНО

Представники УГКЦ беруть участь у Міжнародній військовій конференції в Англії

Вівторок, 31 січня 2017, 19:35
Від 30 січня до 3 лютого 2017 року в місті Портсмаус, що в Англії, проходить 28 Міжнародна військова конференція головних військових капеланів країн світу (ІМССС, 2017). Українську Греко-Католицьку Церкву на Конференції представляють владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, а також отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту.

Тема цьогорічної зустрічі – «Релігія в громадській (публічній) сфері – роль і функції військових капеланів».

«Діючи між Церквою, Державою і суспільством, військові капелани знаходяться між державною / приватною, світською / священною сферами», – зазначають організатори. Тому  ІМССС 17 присвятили питанням про те, який зв’язок між релігійною і громадською сферами в армії, який взаємозв’язок між релігією, секуляризацією та секуляризмом та яке це має значення для військових капеланів у їхньому служінні.

Міжнародна військова конференція головних військових капеланів країн світу проводиться вже 28-й рік поспіль, починаючи з 1990 року, і проходить у різних країнах-членах НАТО. Серед учасників Конференції понад 30 делегатів із різних країн світу. Українська делегація бере в ній участь удесяте.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next