АКТУАЛЬНО

Представники УГКЦ роздумували про майбутнє молоді Східної Європи на XIX Конгресі БФ «Реновабіс»

Вівторок, 08 вересня 2015, 19:06
2–4 вересня у німецькому Фрайзингу відбувся XIX конгрес БФ «Реновабіс». Цьогорічна тема роздумів була «Молодь Східної Європи – майбутні перспективи? Погляд молоді на життя та віру».

Першого дня Конгресу його учасники, окрім доповідей, також переглянули презентацію молодіжного життя Німеччини та Словаччини. А наприкінці всі молилися Вечірню місцевому  кафедральному соборі.

Після цього відбувся прощальний вечір із о. Штефаном Дартманом, єзуїтом, який довгий час очолював БФ «Реновабіс». а тепер переведений на іншу посаду. Вечір прикрашали своїм співом українські студенти Східної Колегії, що в Айхштетті (Німеччина).

З цієї нагоди на адресу о. Штефана надійшло багато листів із словами подяки від різних Глав Церков. Зокрема, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, написав таке: «Промовляю до вас із серця України – Києва, в якому два роки тому молодь із високими ідеалами стала основою зміни українського суспільства на Майдані. Це не єдиний приклад того, який великий потенціал має молоде покоління». У своєму листі – подяці Блаженніший Святослав подякував о. Штефану за багатолітню співпрацю у цьому напрямку із БФ «Реновабіс», завдяки якій вдалося розвинути працю із молоддю, підтримати українські християнські організації і рухи.

Додамо, участь у заході взяло близько 35 представників УГКЦ, а загалом близько 380 учасників із Білорусі, Польщі, Росії, Хорватії, Литви, Словаччини, Чехії, Швеції, Вірменії, Албанії, Болгарії, Грузії, Молдови, Румунії, Македонії, Боснії та Герцоговини, Угорщини, Косово, Сербії і т. д.

Протягом наступного дня Конгресу, 3 вересня, була робота в групах. Варто зазначити, що у всіх обговореннях піднімалося питання ситуації в Україні та ролі в ній української молоді. Наприкінці дня відбулася презентація молодіжних ініціатив. Зокрема, було представлено діяльність української «Обнови».

Останнього дня Конгресу, 4 вересня, після заключної частини Архиєпископ Станіслав Дзівіш із Кракова запросив молодь взяти участь у Світовому дні молоді в 2016 році, який відбудеться в Польщі. 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next