АКТУАЛЬНО

Представники УГКЦ взяли участь у XVIII Міжнародному конгресі БФ «Реновабіс»

Понеділок, 08 вересня 2014, 12:29
5 вересня 2014 року в м. Фрайзинг поблизу Мюнхена (Німеччина) завершився XVIII щорічний Міжнарожний конгрес, організований БФ «Реновабіс». Цьогорічний Конгерес був присвяченій темі «Церква - Медіа- Суспільна думка».

Як раніше повідомлялося, участь у цій події взяло близько 340 осіб різних конфесій із Грузії, Словаччини, Болгарії, Росії, Білорусі, Німеччини, Польщі, Румунії, Вірменії та інших країн. Серед учасників були  єпископи, священики, ченці та миряни. Так, зокрема, участь у роботі Конгресу взяв Архиєпископ Львівський РКЦ Мечислав (Мокшицький),  Апостольський екзарх для українців греко-католиків у Німеччині та Скандинавії владика Петро (Крик), Ординарій Вітебської дієцезії РКЦ у Білорусі владика Олег (Буткевич). Українську Греко-Католицьку Церкву на Конгресі представило близько 15 осіб.

Напередодні, 4 вересня, відбулися цікаві презентації трьох церковних мас-медійників із Німеччини, Росії та Польщі. Вони представили церковні ЗМІ в цих країнах і те, як вони впливають на свідомість людей. Цікавинкою цього дня стала робота  в групах  (workshops). Було сім груп, в яких обговорювалися різні питання, що стосувалися церковних ЗМІ: католицькі медіа в Словаччині та Польщі,  блоги в сучасному світі, фото в  PR-праці, журналістські стандарти в католицьких медіа, свобода преси, церковні медіа в конфліктних ситуаціях, нові шляхи медіа комунікації в Центральній і Східній Європі.

Завершився Конгрес доповіддю д-ра Андреаса Путмана про виховання християнства сьогодні та дискусією про переваги і недоліки нових медіа.

   Варто зазначити, що розпочиналися усі дні роботи цього форуму Богослужінням. Додамо, що Літургію у візантійському обряді співали українські студенти, які навчаються в Католицькому університеті в Айхштетті (Німеччина).

На завершення о. Стефан Дартман, генеральний менеджер БФ «Реновабіс», висловив слова підтримки Україні, зазначаючи, що представники БФ «Реновабіс» дуже раді, що делегація від УГКЦ так чисельно взяла участь в роботі Конгресу. Він також повідомив, що XIX Міжнародний конгрес БФ «Реновабіс» відбудеться 2  - 4 вересня 2015 року у Фрайзингу (Німеччина). На ньому порушуватимуться питання молоді в Європі.

Варто зазначити, що Конгрес проходив у будинку  кардинала Дофнера, Архиєпископа Мюнхена та Фрайзинга, а також центральному офісі БФ «Реновабіс», що знаходиться в центрі Фрайзинга.  

Щороку БФ «Реновабіс» проводить акцію солідарності німецьких католиків із людьми з Центральної та Східної Європи - Міжнародний конгрес у своїй садибі у Фрайзингу. Ці засідання за дорученням Конференції Єпископів Німеччини, Реновабіс влаштовує з 1997 року. Різні заходи за участю учасників з усіх частин Європи слугують місцем обміну інформацією та дискусій про важливі події в Церкві та суспільстві в Центральній, Східній та Південній Європі.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next