АКТУАЛЬНО

Представники УГКЦ взяли участь в Міжнародному форумі «Тато.нет» у Варшаві (Польща)

Вівторок, 04 жовтня 2016, 15:51
1 жовтня у Варшаві (Польща) відбувся Міжнародний форум «Тато.нет» (організатор – ініціатива Tato.net), присвячений чоловікам, які щодня стараються бути справжніми героями для своїх дітей. Тема цьогорічного з’їзду - «Відвага та розсудливість». Близько тисячі чоловіків з усієї Польщі, різних куточків Європи та Америки зібралися разом, щоби ділитися досвідом, слухати та спілкуватися про те, чим є справжня відвага в житті чоловіка-батька. УГКЦ гідно представляла група батьків з клубу «Супер-Тата» від «Осередку відповідального батьківства» та Руху християнських сімей зі Львова на чолі з головою Комісії УГКЦ у справах родини о. д-р Богданом Тимчишиним.

Повідомив Максим Бондаренко.

Водночас увагу звертали й на розсудливість – вміння мудро оцінити власні сили, можливості та, за потреби, вчасно зупинитися. Говорили про те, як відрізнити справжню відвагу від безвідповідальної бравури та поміркованість від боягузтва. Як зазначив проф. Ян Дуда, батько Президента Республіки Польща, відвага також полягає в тому, щоб уміти визнавати власні помилки. Цікавим було свідчення батька-альпініста, котрий підкорив Еверест і порівняв, що виховання дітей є більшим зусиллям та справжньою відвагою, аніж підкорення найвищої гори світу.

 Хоча більшість учасників і були представниками різних чоловічих рухів Католицької Церкви латинського обряду, були присутні теж православні й протестанти. Отець Богдан закликав чоловіків під час свого виступу «бути відважними, щоб на практиці свідчити те, у що віримо». Максим Бондаренко, перший тренер «Тато.нет» в Україні, координатор «Осередку відповідального батьківства», ділився досвідом, як голові сім’ї «бути на щодня лицарем для своєї дружини та героєм для своїх дітей».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next