АКТУАЛЬНО

Представники ВРЦіРО провели зустріч із представниками Білого дому та Державного департаменту США

Вівторок, 10 листопада 2015, 11:37
У Вашингтоні дано старт ініціативі провідних релігійних організацій та українського громадянського суспільства із забезпечення потужної гуманітарної підтримки України з боку Сполучених Штатів Америки.

9 листопада 2015 р. представники Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій – Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, Головний рабин України Яков Блайх, разом з представниками української влади - Послом України в США Валерієм Чалим та заступником Глави Адміністрації Президента України Ростиславом Павленком, за координації Фундації Україна-США та її Президента Надії МакКоннел та за участю Митрополита філадельфійського УГКЦ Стефана Сороки провели зустріч із представниками Білого дому та Державного департаменту США, присвячену збільшенню американської допомоги Україні, зокрема в гуманітарній сфері.

З американського боку в зустрічі взяли участь спеціальний помічник Президента та старший директор з європейських питань Ради національної безпеки США Чарльз Капчин, спеціальний помічник Президента з питань релігійних партнерств і сусідства Мелісса Роджерс, директор з питань Східної Європи РНБ США Елізабет Зентос, директор з питань України РНБ США Ерік Чіарамелла, директор з гуманітарних питань і кризових ситуацій РНБ США Крістін Готтшалк, радник з питань Європи та Євразії в офісі релігійних та глобальних питань Держсекретаря США Дженніфер Вістранд.

Представники України наголосили на важливості посилення підтримки з боку Сполучених Штатів у протидії російській агресії та подоланні її наслідків, зокрема того, що стосується допомоги внутрішньо переміщеним особам, відновлення зруйнованої інфраструктури та підтримки найбільш вразливих верств українського населення.

Представникам американської Адміністрації був переданий лист на ім’я Президента США Барака Обами із закликом щодо зміцнення як військової, фінансової та політичної підтримки, так і допомоги в гуманітарній сфері.

Учасники зустрічі дійшли згоди про взаємодію в реалізації цього амбітного проекту.

usa.mfa.gov.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next