АКТУАЛЬНО

Представники від УГКЦ взяли участь у Конгресі католицького скаутства Європи

П'ятниця, 02 лютого 2018, 12:16
29-31 січня в Римі проходила зустріч для католицького духовенства, організована Федерацією скаутингу Європи.

Під час кількаденної конференції учасники з'їзду мали можливість послухати доповіді про скаутство. Отець Серж-Томас Боніно, ОР, розкриваючи тему "Скаут і покликання до святості", зазначив: "Усі покликані до святості, як охрещена дитина до досконалішої реалізації чеснот у дорослому віці. Через воплочення Ісуса Христа, який є нашою Дорогою, Правдою і Життям, ми причасні через Хрищення до тіла Церкви і є святими, співдіючи з ласкою Божою. У спільноті скаутів ріст у зрілості має як вимір тілесний, так і духовний, не змішуючи і не розділяючи ці дві дійсності, надаючи привілей християнському формуванню на шляху до святості".

У доповіді про роль духівників у спільноті скаутів монс. Василь Чіріл підкреслив, що провідник і капелан мають творити тандем, "в якому їхні зусилля повинні бути гармонійно скеровані на фізично-духовне формування скаутів у дусі будування справедливого громадянського суспільства, яке закорінене в християнській вірі."

У рамках заходу духовні особи мали можливість ознайомитися, як функціонує скаутинг в італійських парафіях та поділитися своїм досвідом.

Загальні теми доповідей - віра, молодь, церква. Було висвітлено проблему християнського виховання молоді в секулярному світі.

На завершення відбулася подячна Літургія в соборі Святого Петра та аудієнція в Папи Франциска, який закликав до уважного слухання Євангелія та реалізації його в житті.

Участь у Конгресі взяли представники духовенства з різних країн Європи та США. Україну представляли отці: Полікарп Марцелюк ЧСВВ, Софрон Попадюк ЧСВВ, Артемій Новіцький ЧСВВ та о. Дам’ян Габорій.

На території України діють осередки католицького скаутингу Європи в Україні (fse.com.ua)

Повідомив о. Дам’ян Габорій

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next