АКТУАЛЬНО

Представники Єпархії святого Йосафата в Пармі УГКЦ (США) взяли участь у Національній католицькій конференції щодо молодіжного апостоляту

Понеділок, 05 грудня 2016, 11:55
Понад три тисячі католиків зі Сполучених Штатів Америки зібралися 1-3 грудня 2016 року в конференц-центрі в м. Сан-Хосе, штат Каліфорнія, для участі у дворічній Національній католицькій конференції щодо молодіжного апостоляту (НККМА), організованій Національною католицькою федерацією щодо молодіжного апостоляту (НКФМА).

Українську Греко-Католицьку Церкву на конференції представляв о. Любомир Жибак, голова Єпархіального молодіжного комітету, парох церкви Пресвятої Трійці м. Янгстаун і церкви Святої Анни м. Остинтаун (штат Огайо), і п. Михайло Лівий, член Єпархіального молодіжного комітету та парафіянин церкви Святого Івана Хрестителя УГКЦ з м. Піттсбург, штат Пенсильванія.

Темою цьогорічної конференції було «З’єднатися з Христом». Конференція розпочалася енергійною, полікультурною Святою Літургією, яку очолив владика Френк (Каджиано), єпископ римо-католицької дієцезії Бриджпорта (штат Коннектикут) та єпископський радник НКФМА. Із єпископом співслужив о. Любомир Жибак та інші священики й диякони з різних римо-католицьких дієцезій. Під час своєї натхненної проповіді владика Френк звернувся до учасників конференції будувати своє життя на твердій основі віри, якою є наш Господь і Спаситель Ісус Христос. Він закликав лідерів молодіжного апостоляту завжди бути зосередженими на своїй місії нести Христа молодій Церкві.

Учасники конференції мали нагоду зазнати глибшого розуміння дарів і викликів щодо католицького молодіжного апостоляту в Сполучених Штатах Америки. Лідери молодіжного апостоляту мали змогу відкрити нові способи євангелізації завдяки Євхаристійним Богослужінням, доступу до святого таїнства Сповіді, особистій молитві, динамічним та заохочувальним презентаціям, інтерактивним семінарам, особистому обміну досвідом молодіжного служіння та спілкуванню. Дворічні преміальні презентації, «мережеві» обіди та сесії і спеціалізовані виставки також доповнили цю чудову та цінну конференцію.

Головний доповідач, владика Френк (Каджиано), виступив з дуже зворушливою презентацією. Ієрарх наголосив на важливості з’єднання з Христом. Він використав приклади ранніх церковних громад – «гігантів віри» – і порівняв їх намагання та виклики із сучасним контекстом. Він зазначив, що «ми переживаємо момент чесного реалізму», а не період кризи. Сучасні виклики представляють для нас можливості, щоб поширювати і ділитися любов'ю Христа з молоддю та в жодному разі не є каміннями спотикання. Владика Френк продовжив, зазначивши, що служіння молоді в теперішні часи вимагатиме готовність взяти на себе «тягар любові». Він кинув виклик аудиторії, запитавши всіх: «Чи ми готові це зробити?» Відповіддю на це запитання, хоча і недосконалою, є «так, ми, готові»!

Конференція завершилася Святою Літургією, яку очолив владика Патрік (МакГрес), єпископ Сан-Хосе у співслужінні з численними священиками і дияконами. Наступна конференція запланована на 6-8 грудня 2018 року в місті Тампа, штат Флорида (США).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next