АКТУАЛЬНО

Предстоятелі УГКЦ та ПЦУ спільно помолилися панахиду за жертв Голодомору

Субота, 28 листопада 2020, 18:18
28 листопада Блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ, та Блаженніший Епіфаній, Предстоятель ПЦУ, спільно з архиєреями та ієреями, помолилися панахиду за жертв Голодомору-геноциду українського народу. Панахиду молилися в Києві, на території Національного музею Голодомору-геноциду, біля меморіального знаку «Свіча пам’яті».
Зображення 1 / 10 Використовуйте клавіші для перегляду

По завершенні молитви в запису прозвучало слово Президента України Володимира Зеленського, який зазначив, що щороку в останню суботу листопада в наші серця приходить страшний гість – це спогад про злочини, які позбавили життя мільйонів українців. «Ми вшановуємо наших предків і згадуємо про чорні сторінки історії нашого народу. Як можна прагнути знищити цілий народ? Чому і за що? Ми ніколи не зможемо цього зрозуміти, забути і пробачити», – наголосив Глава Держави.

Відтак було оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання, після якої розпочалася Всеукраїнська акція «Запали свічку». До акції долучилися також Предстоятелі Церков та всі учасники спільної молитви, засвітивши свою свічку пам’яті.

Як ми повідомляли, у своєму слові до Дня пам’яті жертв Голодомору Блаженніший Святослав наголосив, що у чергову різницю цієї трагедії кажемо собі і світові: ми пам'ятаємо, світ визнає. Глава УГКЦ закликав пам'ятати про біль, але також діяти. «Нагодуймо голодного, щоб у наш час від голоду більше ніхто не помирав. Згадуючи ці трагічні події, скажімо собі і світові: ніколи більше!»

Департамент інформації УГКЦ,
фото: Олександр Савранський

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next