АКТУАЛЬНО

Преподобного ієромонаха Йону (Йозефа Максіма) обрали ігуменом студитів

Субота, 20 червня 2020, 09:49
18 червня 2020 року в Свято-Успенській Унівській лаврі відбулися вибори ігумена. Братія обрали преподобного ієромонаха Йона (Йозеф Максім) ігуменом терміном на п'ять років.

Вибори розпочалися о 10:00 Архиєрейською Божественною Літургією в храмі Успення Пресвятої Богородиці, яку очолив представник Патріарха владика Теодор Мартинюк. У ній узяли участь отці та братія Лаври та її дочірніх монастирів. По закінченні Літургії в залі для голосування відбулися вибори.

19 червня 2020 року Блаженніший Святослав затвердив вибір своїм Декретом.

Преподобний ієромонах Йона народився 21 листопада 1974 р. в м. Левоча (Словаччина). Початкову богословську освіту здобув у Пряшівській семінарії.  11 липня 1998 р. був рукоположений у священство єпископом Яном Гіркою. Восени 2004 р. вступив до Свято-Успенської Унівської лаври. У 2018 р. захистив докторат на тему студійського монашества у Папському східному інституті в Римі. Досі отець Йона виконував служіння настоятеля у Свято-Михайлівському монастирі у Львові.

Нехай Господь Бог благословить його служіння!

Отці студити


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next