АКТУАЛЬНО

Прес-брифінг щодо запровадження служби військового духовенства в Національній гвардії України

Субота, 18 лютого 2017, 16:29
17 лютого 2017 року в Українському кризовому медіа-центрі відбувся прес-брифінг, причиною якого стало запровадження служби військового духовенства в Національній гвардії України. У заході взяв участь отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Відтепер священнослужителі різних конфесій зможуть влаштовуватися на роботу в Нацгвардію як працівники, за трудовим договором, і працювати у військових частинах тилу або у прифронтовій зоні.

«З 20 числа ми почнемо працювати спільно з управліннями і департаментами від релігійних організацій, які співпрацюють із силовими структурами, і будемо набирати військових священиків […] У військовій частині відбудеться опитування особового складу, буде визначено прихильність до конфесії, буде визначено священика. Після цього Головне управління погоджуватиме кандидата на посаду священика із релігійними організаціями», – розповів під час прес-брифінгу полковник Олександр Іздебський, начальник служби з питань військового духовенства (капеланської служби) Національної гвардії України.

На центральному рівні за капеланську службу відповідатиме Служба з питань військового духовенства НГУ, на регіональному – офіцери з питань військового духовенства в територіальних управліннях. Наказом командувача НГУ від 15 лютого 2017 року у військових частинах НГУ створили 44 посади військових священиків. Їхні посадові обов’язки та ідейні засади роботи визначені законодавством.

«Капелан, який приходить у Національну гвардію, приходить як священик для всіх: у військовій частині будуть знаходитися вірні різних конфесій, НГУ не може собі дозволити, щоб у кожній військовій частині були капелани різних конфесій. Тому священик має бути дуже толерантним і  уважним у ставленні до всіх конфесій», – зазначив отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

kapelanstvo.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next