АКТУАЛЬНО

Прес-конференція щодо Всеукраїнської прощі до Страдча

Середа, 21 червня 2017, 17:29
20 червня 2017 року у Львівському прес-клубі (м. Львів, пр. Шевченка, 11) відбулася прес-конференція для журналістів львівських ЗМІ щодо Всеукраїнської прощі до Страдча.

Спікерами прес-конференції стали: владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, о. Іван Колтун, голова Місії відпустового центру «Страдецька гора» Львівської архиєпархії УГКЦ, о. Богдан Луковський, представник прес-служби Львівської архиєпархії, о. Юрій Дрізд, референт руху «За тверезість життя» ЛА УГКЦ, Михайло Перун, директор фундації «Андрей».

Спікери розповіли про цьогорічну Всеукраїнську прощу до Страдча (Яворівський р-н, Львівська обл.), яка відбудеться у понеділок, 26 червня 2017 року, і присвячена пам’яті страдецьких блаженних о. Миколи Кондрата і дяка Володимира Прийми та 125-й річниці від дня народження патріарха Йосифа.

Організатори прощі розповіли про її програму. Уже традиційно проща передбачає Молебень до блаженних, пішу ходу до площі біля Страдецької гори та Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолить Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.

Особливо акцентує цьогорічна проща на молитві за залежних від алкоголю, про це пригадав о. Юрій Дрізд. Цього року сім’ї тих, хто страждає від залежностей, зможуть урочисто скласти присягу тверезості та спільно молитися за оздоровлення недужих. Також о. Юрій розповів про формування Центру душпастирства тверезості при храмі Святого Івана Хрестителя (м. Львів, вул. Ужгородська, 1). Зараз Центр будує співпрацю з подібними організаціями, і остаточно розпочне активну діяльність уже з осені.

Пан Михайло Перун розповів про мистецьку програму прощі, організованої за участю солістів, камерного оркестру та хору Лауреатів національної премії України імені Тараса Шевченка Заслуженої академічної капели України «Трембіта» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Миколи Кулика.

ugcc.lviv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next