АКТУАЛЬНО

Прес-конференція з нагоди відкриття «Консультативно-просвітницького центру для допомоги залежним від алкоголю та членам їхніх родин»

Вівторок, 03 лютого 2009, 14:23
2 лютого у конференц-залі Тернопільського благодійного фонду «Карітас» відбулася прес-конференція з нагоди відкриття «Консультативно-просвітницького центру для допомоги залежним від алкоголю та членам їхніх родин».
2 лютого у конференц-залі Тернопільського благодійного фонду «Карітас» відбулася прес-конференція з нагоди відкриття «Консультативно-просвітницького центру для допомоги залежним від алкоголю та членам їхніх родин». У конференції взяли участь голова Міжєпархіяльної підкомісії «За тверезість життя» УГКЦ отець Андрій Логін, представник фонду „Карітас” Наталія Мисула, соціальний працівник Тернопільського наркологічного диспансеру Іван Осадчук, консультант терапевт для праці з особами узалежненими від алкоголю Роман Прочко, представники ЗМІ та реабілітаційних центрів Тернополя. Було представлено стратегію діяльності центру, методику протидії алкогольній залежності. „Такі проекти – це наслідки праці, що велася раніше та реакція зі сторони УГКЦ на виклики, які ставить перед українським суспільством алкогольна залежність” – зазначив отець Андрій Логін. „Реакція держави на проблему алкогольної залежності є пасивною, проводиться масова антиреклама, тому мусимо шукати адекватні шляхи протидії” – наголошував Юрій Муран – завідувач Тернопільського облнаркодиспансеру. Окремо було представлено науковий посібник духовної терапії „12 кроків”, розпрацьований Романом Прочко. „Алкоголізм – це хвороба особи, що потребує лікування, комплексної реабілітації за участю священика чи духовної особи” – значив у своєму слові автор видання. Консультативно-посвітницький центр є пілотним проектом міжєпархіальної підкомісії «За тверезість життя» УГКЦ і виник у результаті співпраці цієї підкомісії та «Карітасу». Працівники центру надаватимуть допомогу особам, що потрапили в алкогольну залежність: консультації, духовна терапія, а при потребі також алкозалежних спрямовуватиметься в наркологію та реабілітаційні центри. Членів родини та близьких алкозалежної особи, яка заперечує наявність залежності, готуватимуть до конфронтування з фактом узалежнення з метою подальшого спрямування залежної особи на лікування. Також для родичів залежної особи буде запропоновано проходження духовної терапії з метою зцілення духовних та емоційних ран, що виникають в людей як наслідок тривалих сімейних конфліктів через узалежнення одного з членів родини. У діяльності центру передбачено проведення просвітницьких тренінгів та семінарів для молоді і дорослих.

Олег Харишин, прес-секретар

Тернопільсько-Зборівської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next