АКТУАЛЬНО

Прес-секретар Івано-Франківської архиєпархії взяв участь у семінарі для прес-секретарів провідних організацій міста

Четвер, 01 березня 2018, 11:58
Івано-Франківська обласна спілка журналістів НСЖУ провела практичний семінар «Сучасні комунікативні технології у співпраці із мас-медіа» для керівників прес-служб і відділів зв’язків із громадськістю, прес-секретарів установ та організацій. Узяв участь у зустрічі також прес-секретар Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ д-н Володимир Лукашевський.

Із вітальним словом до учасників семінару звернулися голова обласного журналістського осередку Лілія Боднарчук, начальник територіального управління державної судової адміністрації України в Івано-Франківській області Оксана Рибак, координатор комунікаційного напряму українсько-канадського проекту підтримки судової реформи Дмитро Шинкарук. Модератором цього заходу, який відбувся в Центрі судової комунікації області, була секретар Національної спілки журналістів України, відповідальний секретар ОСЖ, заслужений журналіст України Вікторія Плахта.

Керівники провідних мас-медіа Івано-Франківщини, зокрема, заслужені журналісти України генеральний директор ТРК «РАІ» Андрій Русиняк і головний редактор ТРК «3-Студія» Ярослава Угринюк, генеральний директор ОТБ «Галичина», депутат обласної ради Ігор Дебенко дали практичні поради щодо налагодження зв’язків й ефективної взаємодії зі ЗМІ, надання мас-медіа і журналістам необхідної інформації, висвітлення тих чи інших подій. А заслужений журналіст України Тамара Лейбюк наголосила на дотриманні правила трьох «Д» – досвід, доступність, доброзичливість.

Працівники установ, організацій і підприємств, відповідальні за комунікацію із засобами масової інформації та громадськістю, поділилися з колегами своїм досвідом роботи. Не менш цікавими були, так би мовити, і виступи з місць. Фактично кожен з учасників семінару мав слово, загалом – це більш як двадцять фахівців зі зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації.

У своєму слові до присутніх д-н Володимир зазначив, що Церква, як і журналістика покликана до служіння Слову, а тому дуже важливим є, щоб це слово було правдиве. «Проблему з правдивим словом можемо бачити вже в історії гріхопадіння перших людей. Зокрема, Папа Франциск називає цей випадок «першим в історії людства фейком». Мені дуже приємно бути серед таких поважних та досвідчених колег. Сподіваюся на плідну подальшу співпрацю та дякую за те, що бажаєте служити правдивому Слову», - сказав прес-секретар архієпархії.

Усі промовці наголошували на важливості такої зустрічі, адже мали добру нагоду обговорити актуальні питання, з якими щодня стикаються в роботі. Семінар для керівників прес-служб і відділів зв’язків із громадськістю, прес-секретарів установ та організацій на Прикарпатті відбувся вперше, однак, за словами його учасників, є потреба подібні заходи проводити частіше. Організатори зустрічі запевнили, що співпраця триватиме й надалі.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами: www.ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next