АКТУАЛЬНО

Престольне свято української парафії Святих Сергія і Вакха в Римі

Вівторок, 21 жовтня 2014, 11:26
У неділю, 19 жовтня 2014 року, українська парафія Святих мучеників Сергія і Вакха в Римі відсвяткувала храмове свято. З цієї нагоди Божественну Літургію очолив протоархимандрит Василіанського чину ієромонах Генезій Віомар у співслужінні з численним духовенством.

Звертаючись до присутніх парафіян та гостей, о. Генезій коротко пригадав життєвий шлях і духовний подвиг цих двох воїнів-мучеників. Відтак проповідник наголосив, що свого часу Візантійська Церква проголосила їх покровителями війська.

Саме тому сьогодні ми звертаємося до них з проханнями «мудрого вирішення також отієї конфліктної ситуації, яка склалась на Сході України, та в яку вкладена велика частина нас самих, адже там наші близькі, родичі, приятелі, які віддали своє молоде життя і далі наражаються на небезпеку», – наголосив о. Генезій.

Пояснюючи недільне євангельське читання, яке говорить про любов до ворогів, проповідник зазначив, що цей уривок з Євангелія від Луки вводить нас у центр життя людини, її розуміння справедливості та любові, яке доволі часто хибно трактується. Сучасники Христа, зазначив о. Генезій, жили за принципами, які наказували їм бути прихильними до людей, котрі чинять їм добро, розділяють їхні цінності та спосіб життя, і уникати та навіть позбуватися тих, хто мав інші погляди на життя чи чинив їм кривду. Ще й досі, за словами отця-проповідника, є люди, які живуть згідно з цим світоглядом та декларують себе християнами. Але Христос прийшов з цілковито іншими принципами, які наказували і продовжують спонукати кожного християнина любити своїх ворогів. Ця любов полягає в даруванні себе іншому, навіть якщо він на це не заслуговує. Ця логіка любові, яку приніс Христос, кардинально суперечить тій логіці любові, яку витворив світ, але ця перша є досконалою в очах Божих.
Наприкінці Божественної Літургії парох храму, о. Іван Кулик, подякував отцеві-протоархимандритові, священикам та чисельно зібраним вірянам за спільну молитву, а також усім, хто долучився до організації урочистостей з нагоди храмового свята.

На завершення святкових богослужінь відбулося соборне, урочисте водосвяття.
Храмове свято продовжилося концертом за участю церковного хору та поодиноких виконавців парафіяльної спільноти, а також спільною трапезою для всіх парафіян.

http://ukr-parafia-roma.it

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next