АКТУАЛЬНО

"Пресвята Богородиця в цьому розбурханому морі життя – це стіна, охорона, щит і покров для своїх дітей", - владика Ярослав (Приріз)

Вівторок, 13 травня 2014, 16:47
11 травня відбулась єпархіальна проща до чудотворного місця в с. Грушів на Дрогобиччині. Божественну Літургію у співслужінні зі священиками єпархії відслужив владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький. Значна частина паломників прибули на прощу пішки, вдосвіта вирушивши від катедрального храму Пресвятої Трійці в Дрогобичі.

Під час пішого паломництва вірні мали нагоду приступити до таїнства Сповіді та взяти участь в молитві, яку провадили семінаристи Дрогобицької духовної семінарії.

Звертаючись із душпастирським словом, владика Ярослав привітав паломників, які чисельно прибули до чудотворного місця, та зазначив: "Кожен із нас приніс сюди свій маленький дар любові, щоб подарувати його нашій Небесній Матері, Пречистій Богородиці і Приснодіві Марії".

Проповідник привітав також усіх матерів з Днем матері, наголосивши, що проща в Грушеві - це добра нагода подякувати Богові за дар материнства, яким Бог обдарував нас. "Ми з вдячністю згадуємо про свою матір, котра нас народила, виховала, про нас піклувалася... Ми вшановуємо нашу неньку Україну, на землі якої ми виросли і ввібрали все її культурне багатство. Але особливу шану віддаємо ми сьогодні нашій Небесній Матері - Пресвятій Богородиці, адже вона допомагає нам протягом усього нашого життя, а тому наша вдячність для неї повинна бути постійною", - наголосив владика Ярослав.

Єпископ зауважив, що український народ переживає зараз нелегкі часи. "Найголовніше, чого нам у цій ситуації бракує, – це внутрішнього миру і спокою, бо під впливом подій у державі нашу душу розривають сумніви, зневіра, злість, жадоба помсти, страх, нарікання", - сказав владика Ярослав.

Відтак проповідник пригадав вірним, як у 1987 році в с. Грушів своєю появою Пресвята Богородиця провістила відродження УГКЦ та України. Владика Ярослав закликав вірних просити Богородицю в молитвах про її заступництво для України.

Далі єпископ пригадав, що в цей складний момент сучасної української історії Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, відновив посвяту нашого народу під Покров Богоматері. Користаючи з нагоди єпархіальної прощі, владика Ярослав наприкінці Літургії здійснив Чин посвяти під Покров Богородиці.

Після завершення Богослужіння архиєрей подякував усім прочанам та священнослужителям, які взяли участь в літургійній молитві. Єпископ висловив вдячність о. Зеновію Майкуту (пароху парафії) за організацію прощі та душпастирську опіку над відпустовим місцем.

фоторепортаж

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next