АКТУАЛЬНО

Презентація програми «Молитовне читання Євангелія від Марка» та «Інструкції щодо Причастя немовлят та дітей в УГКЦ»

П'ятниця, 20 листопада 2015, 13:55
19 листопада 2015 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулася презентація програми «Молитовне читання Євангелія від Марка» та «Інструкції щодо Причастя немовлят та дітей в УГКЦ».

Презентація розпочалася спільною молитвою та благословенням Митрополита та Архиєпископа Львівського Ігоря (Возьняка).

Отець д-р Тарас Барщевський (координатор біблійного апостоляту УГКЦ, викладач УКУ) представив програму молитовного читання Євангелія від Марка, в якій пояснив структуру, спосіб проведення молитовного читання Святого Письма та різні методи застосування цієї програми – для читання в парафіяльних спільнотах, сім’ях або особисто. Також отець Тарас представив перекладений українською мовою коментар до Євангелія від Марка авторства Сільвано Фаусті, який може стати допоміжним матеріалом для кращого розуміння Євангелія. Відтак отець представив загальний вступ до Євангелія від Марка, пояснивши його зміст та структуру, який слугуватиме впровадженням до молитовного читання.

Сестра д-р Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії, директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ, представила інструкцію щодо Причастя немовлят і дітей в УГКЦ. Це документ Синоду Єпископів УГКЦ, який Отець і Глава УГКЦ Патріарх Святослав проголосив 2 листопада 2015 року. Інструкція складається з історично-богословського аспекту та канонічних підстав Причастя немовлят і малих дітей, а також душпастирських вказівок для священнослужителів, батьків і катехитів. Сестра Луїза, СНДМ, наголосила на важливості якнайшвидше донести до відома всіх вірних УГКЦ Інструкцію щодо Причастя немовлят та дітей в УГКЦ та програму «Молитовне читання Євангелія від Марка», щоб впровадити їх у життя.

Повідомила Оксана Бойко

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next