АКТУАЛЬНО

Презентовано “Парафіяльний правильник Стрийської єпархії УГКЦ”

Четвер, 20 жовтня 2016, 15:34
19 жовтня 2016 року в парафії Всіх святих українського народу м. Стрия розпочалася серія формаційних зустрічей для членів парафіяльних рад, паламарів, дяків, лідерів мирянських спільнот Стрийської єпархії, яку організувала єпархіальна Комісія мирян і сім’ї.

Основною метою зустрічей є пояснення природи та місії парафії, основ пасторального та економічного планування, джерел християнського служіння та управління дарами в рамках стратегії УГКЦ "Жива парафія". Під час зустрічі, участь у якій взяли священнослужителі та члени парафіяльних рад деканату міста Стрия, було презентовано «Парафіяльний правильник Стрийської єпархії УГКЦ».

Зустріч розпочалася Молебнем до Христа Милосердного, який очолив о. Олег Овсяник, синкел із душпастирства мирян Стрийської єпархії.

Після богослужіння в Будинку духовної просвіти з доповіддю виступив канцлер Стрийської єпархії отець доктор Володимир Ждан, який допоміг учасникам зустрічі зрозуміти історичні чинники та вказав на потребу зміни мислення і світогляду, щоб відійти від радянських «церковних комітетів» і десяток та створити дорадчі спільноти в парафіях – парафіяльні ради.

Окрім цього, о. Володимир представив посібник для формації членів парафіяльних рад «Ідіть і ви в Мій виноградник», а також презентував «Парафіяльний правильник Стрийської єпархії» та статути діяльності пасторальних і економічних рад, якими мають керуватися всі парафіяльні спільноти єпархії.

Після доповіді учасники мали коротку перерву, а відтак відбулася робота в групах, під час якої всі могли краще зрозуміти завдання і роль мирян у житті парафіяльної спільноти. Закінчилася зустріч спільною молитвою, а всі учасники формаційної зустрічі отримали посвідку про участь у формації членів парафіяльних рад.

Варто зазначити, що подібні формаційні зустрічі відбуватимуться у всіх деканатах Стрийської єпархії.

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next