АКТУАЛЬНО

Президент Карітасу Європи та Карітасу Австрії Міхель Ландау відвідав Схід України

Середа, 12 травня 2021, 11:53
7-8 травня 2021 року до Краматорська з робочим візитом завітав президент Карітасу Європи та Карітасу Австрії Міхель Ландау разом із директором Департаменту міжнародної допомоги Гудрун Гюзел та президентом Карітасу України Андрієм Васьковичем.

Перший день візиту був присвячений активному спілкуванню з місцевими медіа, громадськими активістами та волонтерами, а також знайомству з бенефіціарами Карітасу-Краматорськ під час їх домашніх відвідин.

Другий день візитери присвятили відвідуванню селищ на лінії зіткнення.

Саме с. Озарянівка та с. Дружба Торецької ВЦА опинилися в центрі уваги, адже ці населені пункти є одними з тих, де Карітас-Краматорськ надає гуманітарну, медичну та соціально-психологічну допомогу.

Разом з директором "Карітасу-Краматорськ, отцем Василем Іванюком, гості мали можливість познайомитись з місцевими мешканцями, педагогами, волонтерами, які поділилися своїми думками про життя в локаціях.

Важливими також стали домашні візити до бенефіціарів "Карітасу-Краматорськ в селищі Дружба. Візитери мали можливість безпосередньо познайомитися та поспілкуватися з бенефіціарами проєктів Карітасу-Краматорськ та дізнатися докладніше про види допомоги, які вони отримують.

«Молодь виїжджає, старші люди хворіють, – каже президент Карітасу Європи під враженням від поїздки. Багато хто стикається з питанням: купувати потрібні їм ліки чи їжу. Часто люди не можуть собі дозволити ані те, ані те. Близько половини мінімальної пенсії витрачається на опалення. Але дітям також потрібна підтримка», – додає Ландау.

«Австрія та Європа не повинні випускати з виду страждання людей в Україні», – наголошує президент Карітасу Європи. У той же час він високо оцінив прихильність Австрії, яка надає «надзвичайно важливу допомогу» через Австрійську агенцію розвитку (ADA) та кошти Фонду іноземних катастроф (AKF).

Варто зазначити, що з початку конфлікту в Україні у 2014 році Карітас Австрії надав понад 8,7 мільйона євро за рахунок пожертв та державних коштів. Допомогою було охоплено 10 000 людей.

На закінчення візиту до України, 9 травня, почесні гості зустрілися з Главою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом та побували на Божественній Літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ.

Міхель Ландау поділився враженнями про поїздку в Україну: «Цей візит, перш за все, вияв солідарності з боку Карітасу Австрії. Ми дуже раді бути партнерами України вже багато років. Також це вияв солідарності і з боку Карітасу Європи. Ми хочемо зазначити, що пам’ятаємо про всіх людей у потребі. Те, що я побачив під час візиту в буферну зону та спілкування з місцевими мешканцями, з одного боку – це солідарність між людьми, те, як вони піклуються одне про одного. Проте впадає в очі велика бідність місцевого населення. Вже багато років в Україні йде війна, про яку забули у багатьох куточках Європи. До війни ще приєдналась пандемія COVID-19.

Як президент Карітасу Європи, я переконаний, що ми не маємо забувати про людей в Україні. Ми мусимо об’єднати наші зусилля та підтримку. Це завдання для Австрії та для Європи. Нас об’єднує молитва. Найбільше всього люди бажають миру. Надіймося і молімося, щоб цей мир настав, і ця прекрасна країна буде процвітати. Простягнімо руку допомоги тим, хто найбільше цього потребує. Не забуваймо про бідних та потребуючих людей в Україні».

http://caritas.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next