АКТУАЛЬНО

Президент нагородив орденом військового капелана УГКЦ

Четвер, 28 липня 2016, 13:46
Заслужену нагороду від імені Президента України Петра Порошенка – орден «За заслуги» ІІІ ступеня, військовому капелану, декану Золочівському Української Греко-Католицької Церкви, будівничому і настоятелю храму Блаженного Миколая Чарнецького о. Михайлу Сукмановському вручив 25 липня під час виїзної наради, що проходила в залі засідань Золочівського районного Народного дому імені Ігоря Білозора, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

З цієї нагоди переповнена зала вітала стоячи знаного далеко за межами України священнослужителя і доброго духівника.

Отець Михайло щиросердечно подякував усій громаді Золочівщини, землякам із США та країн Європейського Союзу, які вносять свою потужну лепту не лише допомогою населенню та військовослужбовцям у війні, що триває на Сході України, а й доволі часто дітям з обмеженими можливостями, медичним закладам, військовим частинам та багатьом потребуючим категоріям населення всієї Львівщини та України.

Священнослужитель, який не тільки організовує і благословляє поїздки в зону проведення антитерористичної операції, а й сам побував більше ніж 20 разів не лише на блок-постах, а й на передовій, каже, що орден є не його особистою нагородою, а передусім визнанням заслуг усіх людей, які доволі часто віддають останнє задля нашої спільної перемоги.

На запитання про те, наскільки є сумісними поняття «зброя» і «священнослужитель», відповідає: «У будь-якій ситуації для священика найголовнішою зброєю завжди була і залишатиметься молитва».

Галина Мельник,
член Національної спілки журналістів України

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next