АКТУАЛЬНО

Президент Світового Конґресу Українців Евген Чолій зустрівся із Блаженнішим Святославом

Неділя, 11 травня 2014, 10:52
10 травня 2014 року у Монтреалі Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій мав зустріч із Главою Української Греко-Католицької Церкви Святославом (Шевчуком) у рамках його душпастирського візиту до Канади.

Евген Чолій поінформував Главу УГКЦ про основну діяльність СКУ в 2014 року, у тому числі й про гуманітарну допомогу Україні у зв'язку з Євромайданами та нинішніми агресивними діями Росії, та про Місію СКУ зі спостереження за президентськими виборами 25 травня 2014 року.

Під час зустрічі було обговорено важливість участі українських громадян у голосуванні в Україні та на закордонних виборчих дільницях під час президентських виборів, недавню зустріч Папи Римського Франциска з Прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком у Римі, стан будівництва Патріаршого Собору в Києві та подальшу співпрацю між СКУ та Українською Греко-Католицькою Церквою.

11 травня 2014 р. Евген Чолій від імені СКУ привітав Блаженнішого Святослава на бенкеті в Монтреалі на його честь, наголосивши на важливості посвячення Патріархом всього українського народу під Покров Пресвятої Богородиці 2 лютого 2014 року.

Додаток:

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р., СКУ був визнаний у 2003 р. неурядовою організацією у Економічній та соціальній раді Організації Об’єднаних Націй зі спеціальним консультативним статусом.

Прес-служба Світового Конгресу Українців

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next