АКТУАЛЬНО

Президент України та Прем’єр-міністр України привітали Блаженнішого Святослава з нагоди десятиліття його єпископської хіротонії

Понеділок, 08 квітня 2019, 13:11
Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у своїх листах до Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава привітали Предстоятеля УГКЦ з нагоди десятиліття його єпископської хіротонії. Гарант та очільник виконавчої влади в Україні висловили слова вдячності за служіння Глави Церкви для українців, поширення християнських та високоморальних цінностей, а також за добрі справи для розвитку українського суспільства, зокрема за розбудову служби капеланів та підтримку українських воїнів.

«Ці десять років засвідчили ваші високі чесноти християнина і пастиря, подвижницьку готовність служити церковній громаді і всьому українському народу у нинішніх випробуваннях, що випали на його долю. Високо ціную Ваш особистий внесок у волонтерську роботу Української Греко-Католицької Церкви, у підтримку наших воїнів, розбудову служби капеланів і все те, що робиться вами для перемоги і миру», — наголосив у своєму зверненні Президент України Петро Порошенко.

І згодом додав: «Пам’ятна дата Вашого служіння припадає на Благовіщення, велике християнське свято, що будить у наших душах надію і весняну радість. Бажаю, щоб ця радість була з Вами завжди та надихала Вас, Ваше Блаженство, на невтомну працю і молитву за єдність і мир, яких наш народ так потребує».

На думку Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Блаженніший Святослав, як духовний лідер греко-католиків, є прикладом для наслідування, який надихає українців здійснювати добрі вчинки.

«Ваші молитви та діяння проникнуті християнськими чеснотами, турботою та піклуванням про людей, підтримкою їхнього прагнення жити у гідному та справедливому суспільстві, служінням інтересам європейської, демократичної та незалежної України. Своїм прикладом духовного служіння та патріотизму Ви надихаєте наших громадян на реалізацію добрих справ і зміцнення нашої Батьківщини, особливо перед внутрішніми і зовнішніми загрозами, що стоять перед нашою країною та майбутнім українців», — підкреслив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. «Нехай Господь завжди дарує Вам духовні сили, невичерпні ідеї та творчу наснагу для здійснення добрих справ, а Божа благодать і милість нехай завжди будуть з Вами!» — побажав він.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next