АКТУАЛЬНО

При монастирі отців василіан у Луцьку пройшли екологічні місії

П'ятниця, 02 жовтня 2015, 14:08
28 вересня 2015 року в Луцьку відбулися екологічні місії для порятунку створіння, які на запрошення настоятеля монастиря Святого Василія Великого о. Терентія Цапчука провів о. Володимир Лещишин, референт Бюро УГКЦ з питань екології в Луцькому екзархаті.

Місії розпочалися Святою Літургією, в якій вірні дякували Творцю за Його дари та просили визволити нас і все своє створіння від воєнного лихоліття та утвердити свій мир і справедливість у людських серцях. Екомісії продовжилися в катехитичному класі, де учасники мали змогу більш детально ознайомитися з екологічними проблемами сучасності та дізнатися про те, що робить Церква для допомоги у вирішенні екологічних проблем.

У своїй доповіді о. Володимир звернув особливу увагу на питання відчуття власної відповідальності за навколишній світ. «Кожен із нас у міру своїх можливостей повинен долучитися до цієї важливої та невідкладну справи – збереження природи. Адже це не лише наше християнське покликання, яке зобов’язує нас виконувати Божі заповіді «не вбий» і «не кради», а й виконувати завдання, дане Творцем всьому людству – порати і доглядати створений Ним світ», – зазначив проповідник. Більш практично розкрити питання, як у повсякденні відповідально ставитися до природи, допомогла валіза енергоефективності, яку презентував екореферент.

Завершилися місії переглядом короткого екофільму та ознайомленням учасників із екологічною літературою, яку видало Екобюро. На завершення кожен отримав пам’ятку доброго християнина та календарик із закликом Папи Венедикта ХVI: «Хочеш плекати мир – оберігай створіння».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next