АКТУАЛЬНО

При соборі Святої Софії в Римі відбувся благочинний ярмарок на підтримку Збройних cил України

П'ятниця, 10 червня 2022, 17:34
У свято Зіслання Святого Духа за григоріанським календарем, 5 червня, у прокатедральному соборі Святої Софії УГКЦ в Римі після Божественної Літургії віряни помолилися Парастас за всіх померлих. По завершенні моління на території собору відбувся благочинний ярмарок на підтримку Збройних сил України.
Зображення 1 / 12 Використовуйте клавіші для перегляду

«Наша різноманітність у сучасному світі не є перешкодою тоді, коли ми  об’єднані ласкою Святого Духа. Найкраще ми це побачимо, поглянувши власними очима на християн, об’єднаних у Вселенській Католицькій Церкві. На площі Святого Петра щоразу об’єднані різні культури, раси, мови, які творять сьогодні спільну родину дітей Божих та Його Церкви», – наголосив під час проповіді на Літургії о. Петро Голіней, канцлер Апостольського екзархату для українців-католиків  візантійського екзархату в Італії. Проповідник закликав молільників щиро відкрити свої серця на Святого Духа і тоді Його благодать подарує багато можливостей, знань та світла в нашому житті.

Наприкінці молитви о. Марко Семеген, ректор собору, привітав прихожан святині зі світлим святом Зіслання Святого Духа, з якого розпочинається місія Церкви. «Ми сьогодні всі потребуємо обновлення в Святому Дусі, адже переживаємо часи, які нас ранять. Тому відкриймо свої серця на діяння Святого Духа, аби він скріплював наш внутрішній світ, наш розум, наше серце, що дасть нам силу бути християнами в теперішньому світі», – закликав душпастир.

Після цього присутні помолилися Парастас за всіх померлих. Потім відбувся благочинний ярмарок, де всі охочі могли придбати українську символіку, вишиванки, кульмінацією якого стала благочинна лотерея. Отримані кошти із цього благочинного заходу будуть передані на потреби Збройних сил України.

Пресслужба релігійного товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next