АКТУАЛЬНО

При соборі Святої Софії в Римі діє пункт первинного медичного огляду для українських біженців

Вівторок, 03 травня 2022, 13:35
Діяльність пункту первинного медичного огляду для українських біженців здійснюється у співпраці з лікарнею Святого Петра в Римі, якою опікується монаший орден фатебенефрателлі (Fatebenefratelli – Брати госпітальєри святого Івана Божого) та окремої Асоціації цих монахів для хворих, які далеко (Associazione con i Fatebenefratelli per i Malati Lontani). На подвір’ї собору медики встановили кампер і шатро, де у вільний від роботи час вони проводять медичний огляд дітей і дорослих. За потреби лікарі всім виписують рецепт на ліки чи на огляд в окремого медичного спеціаліста.

Усі спеціалізовані огляди медики з лікарні Святого Петра здійснюють безкоштовно. Під час медичних оглядів лікарям допомагають волонтери Асоціації та волонтери прокатедрального собору Святої Софії, які виконують функцію перекладачів, оскільки більшість українських біженців не володіє італійською мовою. Зважаючи на те, що багато українців тимчасово проживають в готелях, котрі розташовані далеко від собору, і не мають змоги приїхати на медичний огляд, також було прийнято рішення проводити огляд у готелях за місцем проживання українських біженців.

Цими днями одним з перших таких римських готелів став «Sheraton» (Шератон), у якому медики оглянули всіх, хто цього потребував, і дали відповідні поради, рецепти на ліки та запропонували додатковий контроль у спеціалістів лікарні Святого Петра. Користаючи з нагоди, о. Марко Семеген, ректор собору, передав українцям, що тимчасово там перебувають, через волонтерів засоби особистої гігієни та солодощі для дітей. У готелі «Sheraton» (Шератон) проживають понад триста українців, з яких приблизно сто дітей. Наступного разу в цьому готелі буде організовано контрольний огляд педіатрами та стоматологами.

Пресслужба релігійного товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next