АКТУАЛЬНО

При соборі Святої Софії в Римі розпочав діяльність Консультативний центр правової підтримки та інформаційного орієнтування

Четвер, 14 липня 2022, 07:42
7 липня 2022 року при прокатедральному соборі Святої Софії УГКЦ в Римі відбулося відкриття Консультативного центру правової підтримки та інформаційного орієнтування для громадян України. Ініціативу вдалося реалізувати завдяки співпраці Асоціаціям християнських робітників Італії (Associazioni Cristiane Lavoratori Italiani) Риму, Патронату Асоціацій християнських робітників Італії та релігійного товариства “Свята Софія” для допомогти біженцям з України в полагодженні бюрократичних процедур.

Участь у відкритті взяла Барбара Фунарі, радниця з питань соціальної політики та політики охорони здоров’я Риму, Аріанна Кварта, радниця із питань соціальної політики, політики охорони здоров’я та рівних можливостей римського Муніципалітету XIII, Лідія Борзі, голова Асоціацій християнських робітників Італії в Римі, о. Марко Семеген, ректор собору, монсеньйор П'єрпаоло Феліколо, директор фундації "Мігрантес" Римської дієцезії, Паоло Рікотті, президент Асоціацій християнських робітників Італії, та Паола Вілья, радниця президентства Асоціацій християнських робітників Італії.

З початку війни в Україні, увійшовши до складу робочої групи Міської ради Риму та приєднавшись до мереж муніципалітетів й інших асоціацій, Асоціації християнських робітників Італії допомагають особам, які прибувають з України, рятуючись від війни, організувавши доставку передачі продуктів харчування, медикаментів та одягу різним органам і товариствам, зокрема й релігійному товариству “Свята Софія”. Фундаментальною стала наявність персоналу українського та молдаванського походження в структурах, що допомагало долати мовний бар’єр.

Паоло Рікотті, президент Асоціацій християнських робітників Італії, під час інавгурації зазначив, що “за допомогою цієї ініціативи, з якою ми робимо те, що вміємо робити, і яка нагадує нам, чому ми народилися як асоціація, ми допомагаємо не лише жертвам війни, а й самі собі, тому що це добрий спосіб бути на правильному боці, даючи відповіді людям, але передусім цінуючи людину”. Під час заходу Барбара Фунарі, радниця з питань соціальної політики та політики охорони здоров’я Риму, сказала, що рада поділитися “таким простим і знайомим моментом, який дає простір і голос історіям солідарності, які живуть в Римі”, а потім наголосила на необхідності “продовжувати кричати «ні» війні та просити миру, як це робить і запрошує нас Папа Франциск”.

 «Це ще один елемент, що додається до мозаїки ініціатив, які ми впровадили з початком цієї жорстокої війни, щоб бути поруч з тими, хто втратив усе та був змушений переїхати в іншу країну, втративши будь-які орієнтири, – зазначає Лідія Бордзі, голова Асоціацій християнських робітників Італії в Римі. – Протягом цих місяців, пліч-о-пліч, з українськими біженцями ми відчули важливість праці в мережах, завдяки чому ми прийняли цих людей у великі спільноті та глобальні обійми, що дало нам можливість піклуватися не лише про них, а й про наше місто, його синергію та процеси».

«Я вдячний італійцям і різним італійським структурам за підтримку українців і за те, що через неочікувану надзвичайну ситуацію, пов’язану із війною, відчинилися двері Риму для українського народу. Для нас все, що зроблено і робиться, є відповіддю на Євангеліє, тому що воно є служінням людській особі. На жаль, війна продовжується, тож завдяки цьому проєкту ми зможемо допомогти багатьом людям», - сказав о. Марко.

Консультації надаватимуться щочетверга при соборі Святої Софії (15.00-18.00) за присутністю спеціалізованих операторів Патронату Асоціацій християнських робітників Італії в Римі, зокрема й операторки зі Львова, яка після війни переїхала до Італії.

Пресслужба релігійного товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next