АКТУАЛЬНО

При василіанських монастирях відбулося кілька християнських таборів «Веселі канікули з Богом»

Вівторок, 02 липня 2019, 11:35
З 24 по 30 червня при василіанських монастирях відбулося кілька християнських таборів «Веселі канікули з Богом». У Львові, Гошеві, Барі та Покотилівці діти завдяки складеній програмі в ігровий спосіб поглиблювали свої знання про Бога.

Зокрема, при львівському монастирі Святого Онуфрія з темою табору «Зійди на гору» діти за тиждень мали змогу підкорити вершини Старого та Нового Завіту, – інформує сайт монастиря.

Протягом табору діти мали мандрівку музеями міста Львова. Екскурсії історичного музею таборята слухали немов зачаровані. З такою ж цікавістю дітвора слухала розповіді в підвалах (підземеллі) Таємної аптеки. Найбільше захоплення викликала посвята кожного у Товариство Таємних аптекарів.

Ще однією незабутньою подією стала екскурсія на телеканали UA:ЛЬВІВ та ZIK. Цього ж дня кожна команда підкорила вершину львівської гори – Високий Замок. Там діти побачили панораму Львова та дізналися легенди про Замкову гору. Розповідаючи про «Веселі канікули з Богом», неможливо не згадати майстер-класи та велику гру «Подорож країнами», яка відбулася у перший же день табору.

Натомість при Гошівському монастирі понад сто п’ятдесят дітей весело проводили час, збагачуючись новими знаннями про плоди Святого Духа. Молитва, ігри, нові знайомства та цікаві гуртки – все це стало частиною цьогорічного табору. А суботня «Велика гра» допомогла дітям згуртуватися та стати однією командою, яка швидко долає важкий шлях задля спільної мети.

У неділю учасники християнського табору взяли участь у Божественній Літургії та Євхаристійному обході. Відтак, ще раз пригадавши пройдений тиждень, для дітей відбувся «солодкий стіл». Крім того, кожен охочий зміг зробити спільну світлину біля яскраво прикрашеної фотозони.

А до Барського монастиря завітали команда аніматорів з м. Дрогобич, що на Львівщині, з парафії Святих апостолів Петра і Павла, при монастирі отців василіан. Духовним провідником і керівником цього табору був о. Юстин Борис, ЧСВВ. Діти – а їх було більше сорока – кожного дня протягом тижня проводили весело та незвично час із Богом. Програма табору була досить цікавою: дітей розділили на дві команди, кожного ранку вони починали день із молитви, веселих бансів та християнських пісень, опісля молилися Літургію.

По завершенні Літургії, потанцювавши банси, діти мали можливість послухати катехизу, яка була присвячена темі «З василіанами крізь століття». Опісля – обід, а по обіді були гуртки, забави, веселі ігри та запальні банси. І, звісно ж, на завершення дня знову молитва, адже весь день проводили з Богом. У неділю – завершальний день табору – відбувся концерт, де кожна команда представляла свою назву, гасло та щиро дякувала Богові, аніматорській групі та батькам за чудовий табір.

Ще один насичений тиждень відбувся у Покотилівському монастирі отців василіан. «Інструкція для щастя» – назва християнського табору, який відзначився позитивними емоціями, адже діти зуміли радісно з Богом провести цей час.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next