АКТУАЛЬНО

Природоохоронці Сокальщини зберуться на спільну молитву та благословення

Четвер, 15 січня 2015, 11:55
19 січня, в день празника Богоявлення Господнього, в с. Ільковичі поблизу Сокаля відбудуться молитовне дійство, участь в якому братимуть небайдужі люди, котрі бережно ставляться до природи і всіх Божих створінь.

Цей день особливий для природоохоронців, вважає єпископ Михайло (Колтун), голова Синодальної комісії з питань екології, адже «природа стогне під тягарем гріха», і «коли Ісус Христос торкається водного єства, цим Він відновлює лице землі». Також тим дійством буде започатковано створення духовних природоохоронних осередків опіки Богом сотвореного світу.

Розпочнеться захід о 10:00 Архиєрейською Літургією в парафіяльному храмі. Опісля духовенство та миряни процесійно вирушать до озер, де буде звершено чин великого освячення води. Єпископ Михайло освятить хрест, який встановили мисливці та рибалки Сокальщини. Архиєрей виголосить слово про важливе значення природоохоронних ініціатив і заохотить всіх, хто дбає про Богом сотворений світ, єднатися в «живі парафії», товариства любителів природи, де би були капелани і де б не було місця для браконьєрства чи стихійного використання живих ресурсів. Відтак уділить архиєрейське благословення.

На закінчення духовенство окропить присутніх і кожен охочий зможе причаститися свяченої водиці.

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next