АКТУАЛЬНО

Присягу тверезості склало понад тисячу вірних УГКЦ

Четвер, 30 грудня 2010, 11:10
Митрополича підкомісія УГКЦ «За тверезість життя» протягом 2010 року інтенсивно працювала над популяризацією Золотих книг тверезості серед вірних багатьох єпархій Української Греко-Католицької Церкви. На сьогодні в чотирьох єпархіях Києво-Галицького Верховного Архиєпископства започатковано 16 книг тверезості, в яких власноручним записом присягу на тверезе життя засвідчило 1122 особи.

Митрополича підкомісія УГКЦ «За тверезість життя» протягом 2010 року інтенсивно працювала над популяризацією Золотих книг тверезості серед вірних багатьох єпархій Української Греко-Католицької Церкви. На сьогодні в чотирьох єпархіях Києво-Галицького Верховного Архиєпископства започатковано 16 книг тверезості, в яких власноручним записом присягу на тверезе життя засвідчило 1122 особи.

Золота книга тверезості була впроваджена в життя Церкви ще в ХІХ столітті Митрополитом Йосифом (Сембратовичем). Сьогодні митрополича підкомісія УГКЦ «За тверезість життя» відроджує практику складання присяги тверезості для подолання алкогольної ментальності і порятунку алкозалежних. Присягу тверезості може скласти за бажанням кожен вірний, який особисто не має проблеми з узалежненням. Присягу християнин складає на певний часовий термін за власним бажанням, а також в наміренні за зцілення тої чи іншої особи, яка узалежнена від алкоголю. Така присяга є жертвою, яку християнин складає перед Богом, прохаючи благодаті Божої на зцілення від залежності для хворої людини. Під час Літургії за зцілення залежних від алкоголю (відбувається щонайменше раз в місяць) священнослужитель кладе книгу на престіл і приносить Безкровну Жертву за усіх тих, за кого складена присяга і хто склав присягу.

Докладніше про наявність Золотої книги тверезості у храмах тої чи іншої місцевості можна дізнатися з реєстру книг тверезості за адресою:

http://www.sober-way-of-life.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=88&Itemid=183

 

Повідомив о. Андрій Логін

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next