АКТУАЛЬНО

Призначено нових ректорів Івано-Франківської теологічної академії та духовної семінарії

Середа, 18 червня 2014, 15:25
У зв’язку з призначенням Єпископа-помічника в Івано-Франківській архиєпархії, колегія єпархіальних радників 12 червня прийняла деякі зміни в керівних посадах ІФДС та ІФТА.

На зустрічі професорсько-викладацького складу ІФДС та ІФТА з Архиєпископом і Митрополитом Івано-Франківським Володимиром (Війтишиним) було представлено нових ректорів духовної семінарії та теологічної академії, повідомив для прес-служби архиєпархії прес-центр ІФДС.

Після привітального слова Митрополита Володимира о. д-р Олег Каськів зачитав декрет про відкликання владики Софрона (Мудрого) з посади ректора ІФТА та присвоєння титулу почесного ректора. Також було висловлено подяку владиці-емериту за вкладену працю в розвиток теологічної академії. У зв’язку з вакантною посадою ректора Академії на цю посаду переведено з посади ректора ІФДС протоієрея Олександра Левицького. Ще однією новиною стало призначення на посаду ректора ІФДС митрофорного протоієрея Олега Каськіва.

Крім того, цього дня о. Олександр Левицький презентував свою монографію, яка має назву «Історично-юридичний розвиток партикулярного права Київської Церкви в 1596-2004 роках». Ця монографія висвітлює процес становлення партикулярного права Української Греко-Католицької Церкви від Берестейської Унії (1596 р.) до новітніх часів (2004 р.). Ця книга стане в пригоді дослідникам східного канонічного права, працівникам церковних трибуналів та всім, хто цікавиться питаннями партикулярного права УГКЦ. На завершення презентації о. Олександр зауважив, що свою працю він присвятив 25-літтю легалізації Української Греко-Католицької Церкви.

До слова були запрошені також і рецензенти цієї книги о. Віталій Токар та о. Олег Каськів. Вони зазначили важливість цієї публікації у розвитку нашого партикулярного права.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next