АКТУАЛЬНО

Про ідеї, таланти та святість: з’їзд молоді Сокальсько-Жовківської єпархії

Четвер, 09 листопада 2017, 13:26
4 листопада 2017 р. у м. Жовква відбулася зустріч-форум молоді Сокальсько-Жовківської єпархії. З’їзд розпочався спільним молебнем до Святого мученика Партенія у храмі Пресвятого Серця Христового.

Настоятель храму о. Володимир, ЧСВВ привітав учасників з’їзду та розповів про життя і подвиг до святості мученика Партенія, покровителя міста. Голова молодіжної комісії єпархії о. Василь, вітаючи присутніх передав найщиріші вітання від владики Михаїла (Колтуна). Після фотосесії учасників чекали цікаві тренінги та насичена програма.

Перша частина «Гід для новачків: як знайти та втілити ідею в життя» надихнула учасників до виявлення та реалізації свого творчого потенціалу. Молодь завжди відзначається великою кількістю ідей, натхнення, творчих задумів. Однак, перед кожним, мабуть, постає питання: що ж робити далі з гарною ідеєю, як її реалізувати, щоб вона принесла добрі плоди? Ведуча тренінгу Аліна Голота (Патріарша комісія у справах молоді) представила присутнім практичну програму виявлення та втілення в життя ідей. Головне – не боятися сказати добрій ідеї «так». Звісно, це вимагатиме праці, часу, рішучості та вміння взяти на себе відповідальність, щоб довести розпочате до кінця. Однак, щедрі результати такої праці не забаряться. Лектор запропонувала присутнім укласти персональні списки ідей та продумати практичні кроки для їх реалізації. Виявилося, що учасники мають дуже багато цікавих та різнопланових ідей. Доповідач закликала молодь бути сміливими та наполегливими і не боятися «зловити» свою ідею та натхнення. І ще: не відкладати, а почати вже сьогодні робити кроки назустріч своїй ідеї, не втрачаючи жодного дня.

Після активної праці, з готовими списками ідей та яскравими планами, учасники мали нагоду потанцювати банси на центральній площі міста, чим привернули щире зацікавлення перехожих. Далі на молодь чекав смачний обід та друга частина програми, присвячена талантам. Лектор наголосив, що кожен – унікальний та обдарований Господом прекрасними дарами. Найголовніший талант кожної людини – дар життя і покликання. Розвиваючи з Божою допомогою свої таланти, маємо нагоду крокувати до святості та бути свідком Господа у сучасному світі.. Кульмінаційним акордом стало розважання над біблійною притчею про таланти.

Окрилені, радісні учасники отримали своєрідний рецепт успіху для реалізації свого покликання, духовності, ідей та потенціалу. Головне – бути близько люблячого Бога, черпати у Нього сили, бути Його свідком, творити і … ставати святими, приносячи рясні плоди. 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.sokaleparchy.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next