АКТУАЛЬНО

Про душпастирське служіння на фронті і в тилу в новому номері журналу «Капелан»

Середа, 28 грудня 2016, 14:31
На завершення 2016 року Департамент Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України підготував новий, уже четвертий, випуск журналу «Капелан».

«В АТО не до етикету і умовностей, там все справжнє», - розповідає отець Юрій Іванюта, військовий капелан, священик УГКЦ в Італії, який неодноразово здійснював капеланське служіння в зоні АТО. Отець поділився думками про схожість і відмінність у душпастирській опіці українців в Італії та військових в АТО, розповів про створення імпровізованого кінотеатру і те, що найбільше цінують на війні. «Свій» - «чужий» є дуже розвиненим відчуттям на фронті.  Специфіка бійців у тому, що вони більше довіряють «своїм», легше з ними розуміються. Першим питанням, яке мені поставили після прибуття, було: а ви тут скільки?», - говорить священик.

Про те, як працює і живе військовий капелан у Краматорську, про враження владики Богдана від великодніх відвідин українських бійців на Сході і про служіння монахині-капелана у війську читайте на сторінках нового випуску журналу «Капелан». Окрім цього, до уваги читача пропонуємо духовні настанови  для захисника Батьківщини під час військових дій та історію бійця  Олекси з книги отця Андрія Зелінського, ТІ, «На ріках вавилонських.  Кілька думок про повернення».

Разом із тим, ділимося  яскравими фото, щирими дитячими відгуками та цікавою інформацією про відпочинкові табори, які капелани організовували для дітей військових і учасників АТО влітку 2016 року.

Ознайомитися з електронною версією всіх випусків видання, а також завантажити журнал «Капелан» можна за посиланням. Отримати друковану версію можна в офісі Департаменту.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next