АКТУАЛЬНО

Про душпастирство сім’ї говорили на зустрічі єпископів у Братиславі

П'ятниця, 15 травня 2015, 10:26
Від 11 до 12 травня 2015 року в столиці Словаччини місті Братиславі відбулася зустріч єпископів Центральної та Східної Європи, присвячена душпастирству сім’ї. Серед її учасників були владика Йосафат (Мощич), Єпископ-помічник Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ та архиєпископ Мечислав Мокшицький, Львівський митрополит латинського обряду.

У підсумковій заяві цієї зустрічі знаходимо заохочення молитися за те, щоб Синод Єпископів, що відбудеться у Ватикані на тему сім’ї, «пролив нове світло на душпастирську турботу про родини». Ієрархи висловлюють «щиру вдячність» всім тим родинам, «які чесно живуть євангельськими цінностями і передають їх майбутнім поколінням». Адже якщо буде знищено сім’ю, то буде знищене й саме суспільство. «Отож бажаємо, щоб Католицька Церква стала для всіх батьківським домом, де може віднайти благодать також кожен грішник, який кається».

Єпископи зазначають, що під сильним впливом секуляризації, «подружжя і сім’я протистоять різним викликам», які є наслідком «великих культурних і суспільних змін», які відбулися протягом останніх десятиріч. «Мусимо визнати, – пишуть вони, – що в наших країна, болісно зранених комунізмом, є чимало неповних родин, багато дітей, які народилися поза подружжям, значна кількість розлучених католиків. Зростає кількість пар, які співживуть без церковного і цивільного шлюбу».

У зверненні зазначається, що під час зустрічі у Братиславі йшла мова про необхідність систематичного супроводу пар і родин, не лише під час підготовки перед одруженням, але протягом усього життя, «як з допомогою священиків, та і з допомогою родинних рухів та зрілих християнських сімей». Комюніке завершується побажанням, «щоб навчання Церкви про подружжя і сім’ю, особливо, внесок святого Івана Павла ІІ щодо цього питання, ставали якомога відомішими та прийнятими».

ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next