АКТУАЛЬНО

Про дієвість Святих Тайн Церкви та роль і значення виховання говорили в Городку

Понеділок, 18 липня 2016, 10:21
17 липня 2016 року в місті Городок на Львівщині відбулася чергова із серії парафіяльних зустрічей Комісії УГКЦ «Справедливість і мир». Захід відбувся в рамках програми виховання мирян до суспільно-політичного життя в Україні. Тематикою зустрічі було «Дієвість Святих Тайн Церкви в особистому та суспільному житті християнина в Україні. Роль та значення виховання» у колі парафіяльної спільноти при храмі Преображення Господнього ГНІХ.

Заступник голови Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» о. Олег Лука розповів учасникам про особливість і практичне втілення Святих Тайн у наш час, історичний та сучасний огляд християнського вчення про Тайни Сповіді та Причастя, їхнє значення в особистому та суспільному житті в умовах сьогодення. Доповідач зосередився на правильному розумінні цих Таїнств, їх дієвості та відповідних умовах використання і практикування. Окрім великого духовного надбання і спадку, який несе століттями Церква для суспільства, о. Олег Лука також розповів про велику виховну роль плекання Святих Тайн, їхнє значення для молодого покоління, яке несе в собі не лише перспективу особистого росту, а й загального, суспільного, в усіх галузях і сферах діяльності.

Зустріч, як завжди, завершилася дискусією для пошуку спільних рішень і відповідей, адже метою серії парафіяльних зустрічей під назвою «Справедливість і мир» є оживлення мирянських спільнот у парафії, а зокрема залучення їх до активного суспільного життя згідно з принципами євангельських правд і суспільного вчення Церкви.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next