АКТУАЛЬНО

Про екологічний внесок релігійних конфесій для освіти дорослих говорили під час круглого столу у Львові

Четвер, 08 жовтня 2015, 10:42
6 жовтня 2015 р. у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбувся круглий стіл на тему: «Релігійні конфесії і освіта дорослих: традиції, цінності, виклики».

Захід був організований в рамках Міжнародних днів освіти дорослих, які проходять 5-10 жовтня під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, Міністерства освіти і науки України, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської міської ради і Представництва «Німецьке об’єднання народних університетів» DVV International в Україні.

У круглому столі взяли участь представники релігійних конфесій, провідні українські вчені-педагоги, представники громадськості та журналісти. Вагомості заходу додала присутність блаженнішого Любомира (Гузара), архієпископа-емерита УГКЦ, який поділився особистим досвідом того, що і сам не перестає вчитися, застеріг від спадку радянської системи, яка формувала людину, яка боялась брати на себе відповідальність, розповів про роль Церкви у формуванні релігійно-етичних цінностей, а також наголосив на тому, що першочерговим завданням Церкви для освіти дорослих є сформувати зрілу віру, яка є запорукою справжньої зустрічі людини з Христом.

Поряд із свідченням представників різних релігійних конфесій стосовно їх внеску для освіти дорослих, д-р Володимир Шеремета розповів про освітню-виховну діяльність Бюро УГКЦ з питань екології, яка є направлена на формування християнської культури відповідальності за створений Богом світ та підвищення екологічної свідомості у суспільстві. Увазі присутніх були представлені основні видання, сайт, освітньо-інформаційна діяльність через соціальні мережі, Всеукраїнський конкурс «Відповідальність за створіння», а також Великопосна екологічна ініціатива «Екологічне навернення для порятунку створіння» та Екологічні місії, основним завданням яких поширення Екологічного вчення Церкви серед найширших верст населення, допомогти усвідомити свою особисту християнську та громадянську відповідальність за світ, в якому живемо, а також підказати шляхи її здійснення у повсякденному житті. Доповідач загострив увагу присутніх на тому, що освітньо-виховна діяльність Церкви екологічного спрямування – це не лиш посильний внесок у вирішенні наявних екологічних проблем та викликів, але передусім служіння для формування внутрішньої екології людини на засадах християнської віри та етики і важливий елемент нової євангелізації для поширення Доброї новини та допомоги сучасній людині у її зустрічі з Ісусом Христом.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next