АКТУАЛЬНО

Про християнське виховання говорили в Городку на Львівщині

Понеділок, 13 лютого 2017, 13:20
У контексті Соціальних днів, які відбуваються з 12 по 19 лютого 2017 року згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, Комісія УГКЦ "Справедливість і мир" проводить низку заходів в Україні.

Серед них 12 лютого 2017 року при парафії Преображення Господнього (м. Городок) Стрийської єпархії УГКЦ відбулася зустріч у рамках Програми виховання мирян до суспільно-політичного життя Комісії УГКЦ "Справедливість і мир". У зустрічі, головно, обговорювали особливості виховання дитини, молодого покоління та й загалом кожного громадянина, християнина.

Доповідачем зустрічі був о. Олег Лука, заступник голови Комісії УГКЦ "Справедливість і мир". Під час обміну думками розглянули тематику виховання. Серед основних зауважень о. Олега Луки були дві важливі особливості в процесі будь-якого виховання, а у християнському розумінні зокрема. Це є правильна молитва, яка відображає відносини людини із Богом, не матеріалізований, а духовний вимір молитви та вміле й належне передавання цього досвіду молодшому поколінню. Від цього залежить побожність людини, яка виражається як у сімейному, так і в суспільному житті.

Іншою характеристикою християнського виховання є так звана «нормативність», яка відображається у належному вживанні і використанні власних можливостей і талантів. Саме мудрість пояснення і передавання досвіду того, що є корисним, а що згубним, є головною проблемою нашого часу. Зловживання, за словами доповідача, ще древніми римлянами відображалося у вислові «Omne nimium vertitur in vitium» (Кожна надмірність перетворюється у ваду). А тому і власний приклад, належна увага і відкриті приязні стосунки поміж дорослими та дітьми, освіта-просвічення є необхідними складовими будь-якого виховання. Християнський же погляд надає цьому більш вагомого значення в контексті гідності людини, її цілей у світлі християнської віри.

Інформаційна служба Комісії Справедливість і Мир

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next