АКТУАЛЬНО

Про комунікацію священнослужителя говорили у Львові

П'ятниця, 09 грудня 2016, 11:54
8 грудня 2016 року відбулася чергова зустріч медійного курсу Інституту постійної формації духовенства Львівської архиєпархії УГКЦ. Тематика зустрічі - «Комунікація священнослужителя в пастирській діяльності». Для учасників курсу цього разу гостем був ректор Київської Трьохсвятительської духовної семінарії о. Петро Жук.

Доповідач виокремив три головні критерії, чи ознаки, які слід мати на увазі, коли мова йде про священиче служіння у сфері комунікації, яка становить невід’ємну частину пастирського служіння.

Як зауважив о. Петро Жук, це, насамперед, критичне мислення та критичне сприйняття інформації, яка надмірними потоками наповняє суспільство і особу зокрема. Слід уважно ставитися до того, що пропонують нам мас-медіа сьогодні, та вбачати в цьому справжню потребу для реалізації християнського життя як самого священика, так і парафіян. Друга важлива характеристика – це говорити правду, комунікувати згідно з цим критерієм, який виявляє автентичність пастиря як проповідника Христа-Правди у суспільстві. І це є передумовою довір’я до Церкви. Третьою необхідною ознакою комунікації в пасторальній праці, на думку ректора, є свідчення священиком того, що він проповідує, через особистий приклад, через практику чеснот і їхнє вираження у стосунках із людьми, у виконанні своїх щоденних обов’язків та служіння.

Зустріч за традицією продовжилася дискусією та обговоренням цієї тематики через ділення досвідом, пошуком відповідей на актуальні питання щодо комунікації в пасторальному служінні священика.

Цьогорічна програма медіа-курсу матиме результативне завершення у формі видання підсумкового «Правильника проповідника», який формувався на базі проведення щомісячних тематичних занять впродовж останніх двох років із фахівцями у сфері комунікації.

о. Олег Лука, координатор медіа-курсу Інституту
 постійної формації духовенства Львівської архиєпархії УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next