АКТУАЛЬНО

Про майбутню співпрацю капеланської служби України і Канади говорили в Оттаві

Середа, 24 лютого 2016, 18:37
23 лютого 2016 року в Оттаві (Канада) відбулася низка важливих зустрічей за участю о. Любомира Яворського, заступника керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, та представників влади і військових структур Канади.

У цей день о. Любомир мав нагоду зустрітися з Ендрю Беннетом, першим послом у справах релігійної свободи Канади. Ендрю Беннет добре знає ситуацію, що склалася  в Україні, тому щиро вболіває і переживає за нашу країну. «Надихає, що про Україну знають, а особливо, що знають правду про теперішню ситуацію: про війну та нелегкий час і на релігійному підґрунті», - прокоментував зустріч о. Любомир. 

Після молитовного заходу, присвяченого вшануванню пам’яті Героїв Небесної сотні, о. Любомир Яворський зустрівся з директором військових капеланів Канади та полковником Ігорем Лікаренком, аташе з питань оборони, військовим, військово-повітряним та військово-морським аташе. На зустрічі говорили про майбутню співпрацю капеланської служби України і Канади. Зокрема, обговорили можливість створення міжконфесійної школи військових капеланів в Україні.

Школа такого типу, де представники різних конфесій проходять однакову підготовку до служіння військовим, вже успішно функціонує в Канаді. На майбутньому засіданні Ради у справах душпастирства силових структур України буде висунуто пропозицію створення і погоджено візит головного капелана Канади, який погодився поділитися з українцями досвідом створення і діяльності школи військового капелана.  

Нагадуємо, що зараз триває офіційний візит о. Любомира Яворського до Канади.

Прес-центр  Департаменту у справах
душпастирства силових структур України

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next